Asker arkadaşları 28 yıl sonra buluştu

Asker arkadaşları 28 yıl sonra buluştu

Şırnak 119.Jandarma Sınır Alay Komutanlığı’nda 1988-90 yıllarında vatani görevlerini yapan Asteğmenler-Er ve Erbaşlardan oluşan 30 asker arkadaşı, sosyal medyadan birbirleriyle irtibat kurduktan sonra Konya’da bir araya geldi.

Şırnak 119.Jandarma Sınır Alay Komutanlığı’nda 1988-90 arası vatani görevlerini yapan yaklaşık 30 asker arkadaşı her yıl geleneksek hale getirdikleri etkinliklerle Türkiye’nin farklı illerinde toplanıyor. Bu yılki etkinlik kapsamında Konya’da bulunan asker arkadaşları Konya’ya gelerek, şehirde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Günü birlik olarak Konya’ya gelen ekipte asker arkadaşlarının yanı sıra eşler ve çocuklarda buluşmada yer aldı.

HEM GEZİP HEM HESRET GİDERDİLER

Bir araya gelen 1988-90 yılları arasında askerliğini tamamlayan arkadaşlar Konya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezdi. Hem şehri gezen hem de birbiriyle özlem gideren asker arkadaşları önce Hz. Mevlana türbesini ziyaret edip dua etti. Daha sonra Tarihi Bedesten Çarşısı, Kadınlar Pazarı ve Alaeddin Tepesi’ni gezen ekip son olarak Kelebekler Vadisi’ni gezdi. Gezi ekibinde yer alan kadınlar memleketlerine götürmek üzere Konya’ya özgü hediyelik eşyalar alırken çocuklar da Tropikal Kelebek Bahçesi’nde eğlenceli vakit geçirdi.

SOSYAL MEDYADAN ORGANİZE OLDUK

Askerliğini 1989 yılında arasında Şırnak 119.Jandarma Sınır Alay Komutanlığı’nda yapan Mustafa Çakmakçı, asker arkadaşlarıyla yıllar sonra sosyal medyada kurdukları gurup aracılığıyla tekrar bir araya geldiklerini belirterek, “Biz askerliğimizi Şırnak 119.Jandarma Sınır Alay Komutanlığı’nda yaptık. Türkiye’nin neredeyse tüm illerinden arkadaşlar vardı. Bazılarımız birbiriyle iletişim halindeydi ama çoğumuz askerlik bittikten sonra hiç karşılaşmadık. Arkadaşlarımızdan birisin sosyal medyada alay komutanlığımızın adıyla bir gurup kurmuş denk geldi hemen katıldım. Birçok arkadaşım üye olmuş. Benden sonra katılanlar da çok oldu, sayımız 160’dan fazla. Yılda iki kez toplanıyoruz. Tüm arkadaşlarımız katılamıyor ama gelenlerle hasret gidermiş oluyoruz. Askerlik anılarımızdan konuşuyoruz” diye konuştu.

BİR SONRAKİ DURAK ANKARA

Toplantıda bu yıl Konya’ya özel olarak geldiklerini ve Konya’nın ülkemizin gezilip görülecek şehirlerinin başında geldiğini aktaran Çakmakçı, “Aramazda Hz. Mevlana’yı daha önce ziyaret etmemiş birçok arkadaşımız vardı. Bu toplantı aracılığıyla onlar da gelip görmüş ve burada yatan büyük zata dua etmiş oldu. Çocuklarımız Kelebek Bahçesi’nde çok eğlendiler” ifadelerini kullandı. Çakmakçı, kendilerinden sonra gelen nesillere örnek olması için bir araya geldiklerini belirterek, “Türk milleti olarak savaşçı bir milletiz. Her Türk asker doğar ve askerlik bizim milletemez için kutsaldır. Biz de asker olarak doğduğumuzu göstermek için yıllar sonra bir araya geldik. Dosta güven, düşmana korku saldığımızı herkese göstermek istedik. Bu buluşmalara her yıl devam edeceğiz. İnşallah bir sonraki durağımız başkent Ankara” dedi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.