Asırlık soykırım yalanı

Asırlık soykırım yalanı

Türk Ocakları Konya Şubesi'nin düzenlediği panelde konuşan Ömer Lütfi Taşçıoğlu, “Geçtiğimiz yıllarda bir Ermeni gazetecimiz öldürüldü. 10 binler hepimiz Ermeniyiz diye sokaklara döküldü. Bu bir propagandadır. Planın bir parçasıdır” dedi

Türk Ocakları Konya Şubesi, '100. Yılında Ermeni Yalanları' konulu bir panel düzenledi. Konya Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak TBMM eski Başkan Vekili Uluç Gürkan, eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu ve Emekli Kurmay Albay Ömer Lütfi Taşçıoğlu katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Konya Şube Başkanı Dr. Vedat Erden, sözde Ermeni soykırımı iddialarının asırlar önce planlandığını belirterek, "Sözde soykırım iddiaları, bundan asırlar önce masada konuşulmuş, çizilmiş, planlanmış bir meseledir. Geçtiğimiz yıllarda ne oldu, bir Ermeni gazetecimiz öldürüldü. 10 binler hepimiz Ermeniyiz diye sokaklara döküldü. Bu bir propagandadır. Planın bir parçasıdır. Ermeni meselesinin tarihine baktığımız zaman, 1830'larda Amerikan Kolejleri, Osmanlı topraklarında okul açmaya başladı. 1900'lerde ise ilk Ermeni olayları çıkmaya başladı. Ermeni meselesi sadece Türkler ile Ermeniler arasında bir mesele değildir. Bu masanın bir yanında, Fransa, Rusya, İngiltere ve Amerika gibi güçlü ülkeler de bulunmaktadır. Fakat maalesef Türkiye'den yana tavır sergileyen ülke sayısı çok azdır" ifadelerini kullandı.

ÖNCE ASALA'YDI ŞİMDİ PKK OLDU

Ermenistan'ın kurulmasının ardından ASALA terör örgütünün de yerini PKK'ya bıraktığını belirten Erden, "Bir ülkeyi hızlı bir biçimde yok etmek istiyorsanız öncelikle içeriden bir hareket başlatmalısınız. ASALA da bu yönde kurulan bir terör örgütüydü. Dünyanın nice ülkelerindeki varlığını sürdüren terör örgütleri de bu şekildedir. Ermenistan kuruldu ve ASALA'ya da gerek kalmadı. ASALA'nın yerine PKK geldi. Çünkü artık 'Ermeniler zulüm görüyor' diye bir şey söylenemezdi. Sığınacakları bir ülkeleri vardı. Hani biraz önce bahsettiğim o masanın yanında oturan ülkeler, ASALA'yı değiştirdi, PKK yaptı. PKK, ASALA gibi türlü işkenceler, katliamlar, cinayetler yaptı. Ancak Türk Ordusu zamanında PKK'yı bitirmek üzereydi. Bu sefer o dış ülkeler değil, biz kendi elimizle tavizleri verdik. Niçin, Avrupa Birliği'ne girebilmek için. 1997 yılında adaylığı dahi mümkün görülmeyen Türkiye, birden bire 1999 yılında AB üyeleri tarafından aday olarak kabul edildi" şeklinde konuştu.

ERMENİ BAKAN GİTTİĞİ YERDE BİZİ KÖTÜLEDİ

Başkan Erden'in konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde ilk sözü alan Emekli Kurmay Albay Ömer Lütfi Taşçıoğlu, "Soykırım iddiaları, Osmanlı'dan bu yana süregelen bir konudur. Ermeni meselesinin tarihi başlangıcı, ilk olarak Islahat Fermanı'ndan sonra oluşan bağımsızlık fikridir. İngiltere, Fransa ve Rusya bu dönemde Ermenileri nasıl destekleriz diye adeta bir yarışın içine girmişlerdir. Osmanlı'da, Saray'daki büyük makamlara Ermeni asıllı isimler getirilmiştir. Osmanlı, Ermenilere diğer azınlıklara olduğu gibi özgürlükçü bir düşünce ile yaklaşmış ve daima onların haklarının savunucusu olmuştur. Ancak Ermeniler Osmanlı'nın bu olumlu yaklaşımını, ihanetle karşılamıştır. Dönemin Hariciye Bakanı yani Dış İşleri Bakanı Gabriel Noradunkyan, Osmanlı'yı temsil etmek için gittiği her toplantıda, her ülkede Osmanlı'yı kötülemiş ve buraya müdehale etmelerini istemiştir. Osmanlı'nın iyi niyetine karşılık olarak Ermeni Bakanın yaptıkları işte bunlardır" sözlerini kullandı.

İSYANLARI KATLİAM OLARAK ANLATTILAR

Ermenilerin toplamda 21 ilde isyan çıkarttığını belirten Taşçıoğlu, şöyle konuştu: "Ermenilerin ilk isyanı 1890 yılında Erzurum'da olmuştur. Ardından Kayseri, Van, İzmir, Bursa gibi bir çok ilde isyanlar başlatmışlardır. Abdülhamit'e suikast teşebbüsü de bu sıralarda çıkan bir hadisedir. İsyan deyince, sakın sokaklara dökülüp sloganlar atmak olarak algılamayın. İsyan çıkarttıkları yerleri yaktılar yıktılar, bir çok sivilin canına kıydılar. Bütün bu yaptıklarını da, sanki Türkler Ermenilere saldırıyor da Ermeniler kaçıyor gibi lanse ettiler. Bakın Osmanlı döneminde bir Ermeni diyor ki, 'Osmanlı'da yaşayan Ermeniler, Rusya'da yaşayan Ermenilere göre daha özgürdü.' Ermeniler hiçbir zaman sözde soykırım hakkında belge ile konuşmazlar. Türkiye'ye davet ettik gelmediler. Çünkü umduklarını bulamayacaklarını biliyorlardı.'

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.