Asırlık dededen genç kalma sırları

Asırlık dededen genç kalma sırları

Tuzlukçu ilçesinin en yaşlılarından ve şu anda tam 100 yaşında olan Osman Sarıkaya, sağlıklı olmasındaki en büyük etkenin doğal beslenme, insanları sevme ve sürekli

Asırlık Osman dede,  6 çocuk ve onlarca torun, torun çocuğu ve torun torunu ile birlikte büyük bir bahçeli evde yaşamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
İlerleyen yaşına rağmen doktora neredeyse hiç gitmediğini ifade eden Osman Sarıkaya, “Gecenin kaçı olursa olsun ibadetimi yaparım. Sürekli Kur’an okurum. Doğal besin ürünlerin dışında mecbur kalmadığım sürece bir şey yemem. Bizim buraların üzümü çok meşhur olduğu için pekmezimizi kendimiz yaparız. Yaptığımız pekmezler evden eksik olmaz. Sürekli olarak pekmez içerim” dedi.
Beslenmenin yanı sıra manevi duyguların da kendisini zinde tuttuğunu söyleyen Osman Sarıkaya, “Bir kere dini vazifelerinin hepsini yerine getireceksin, insanları seveceksin, kimseye kin tutmayacaksın, insanlara küsmeyeceksin, büyük, küçük herkese eşit olacaksın. Bunları yaparsan üzerinde kimsenin hakkı olmaz. Kimsenin hakkı olmayınca da huzurlu olursun” diye konuştu.
Osman dedenin torunu Veysel Sarıkaya’da dedesini her zaman örnek aldığını söyledi. Torun Sarıkaya, “Dedem bu yaşına rağmen halen kendi işini kendisi görür. Canı sıkıldığı zaman hayvanlara yem verir, çıkar bahçeyle uğraşır. Namazına camiye gider sonra gelir istediği şekilde yemeğini yer. Süt içmediği hiçbir gün olmaz. Akşam, sabah ne zaman olursa olsun sütünü içer. Bizler onun kadar sağlığımıza önem vermiyoruz. Ama onun yolundan da ayrılmıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.