Arıtma

Arıtma

Arıtma

Günlük hayatımızda karşılaşabileceğimiz birçok çevresel problem vardır. Bunlardan bir tanesi kuraklıktır. Kuraklık olduğu durumda yanında getireceği birçok kötü olayda vardır. Öncelikle kuraklığın en büyük etkisi tarım faaliyetlerinedir. Çünkü toprak kuru oldukça yani nem oranı yetersiz kaldıkça ürün yetişmez. Böylelikle kişiler ürün ticareti yapamayarak fakirlik seviyesine ulaşır. Aynı zamanda beslenmeyerek açlık gibi çok büyük bir problem meydana gelir. günümüzün en yoğun olarak üzerinde çalışılması gereken faaliyetidir.

Kuraklığa neden olan birçok etken vardır ve bunlardan en önemlisi iklim koşullarıdır. Ancak küresel ısınma ile iklim koşulları değişmiş ve doğanın dengesi bozulmuştur. Bu nedenle kuraklığın ne zaman ve nerede olacağı bilinmiyor. Tabi ki her daim buna hazırlıklı olmak gerekiyor. Kuraklık su ihtiyacını arttıran bir durum olduğundan, suların idareli kullanılması gerekmektedir. Özellikle atık suların işlemi ile tekrar kullanılabilir halde olması, kuraklığa karşı bir önlem olabilir.

Günümüzde birçok kişi evinde de sistemi kullanıyor. Musluk suyunu içilebilir bir hale dönüştüren bu sistem hem ekonomik açıdan katkı sağlıyor hem de içme suyu ihtiyacını gideriyor. Susuzluk problemi için de bir tasarruf olarak kabul edilebiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.