Ankara iş dünyası Afrika'ya sağlık hizmetleri için devrede

Ankara iş dünyası Afrika'ya sağlık hizmetleri için devrede

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çağlar Yılmaz, Türkiye'nin ihracatına katkıda bulunabilmek ve kendi sektörlerini temsil adına başlattıkları "Health Ankara" projesi kapsamında ilk açılımlarını Nijerya'ya yaptıklarını belirtti.

Nijerya'nın Lagos eyaletinde düzenlenen "19. Akwaaba African Travel Markets ve 2. Medical Tourism Expo"nun ardından AA muhabirine konuşan Yılmaz, Ankara'nın sağlık turizmi alanında yaptığı çalışmaları Afrika kıtasına tanıtmak ve kentin sağlık turizminden aldığı payı artırmak için fuarda "Health Ankara" adıyla stant açtıklarını söyledi.

Yılmaz, "Hem ülkemizin ihracatına katkıda bulunabilmek hem de kendi sektörümüzü temsil adına, ki sağlık turizmiyle en az 37 sektör dolaylı olarak etkilenebilmekte, 'Health Ankara' projesini başlattık." dedi.

Ankara'nın sağlık hizmeti ihracatının 2022'de 1 milyar dolara ulaştığını belirten Yılmaz, başkentin Türkiye'de "tıbbın da başkenti" olduğunu ifade etti.

Nijerya'daki görüşmelerde, ikili ilişkileri geliştirmek adına sağlık çalışanlarına nasıl eğitim verilebileceği konusunda bilgilendirmeler yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "Afrikalı hekimlerin sağlık çalışmalarımızı gözlemlemeleri için şehrimize gelmeleri yönünde de destekte bulunabileceğimizi anlatıyoruz. Bunlara ilave olarak mobilya sektörü gibi farklı alanlarda da görüşmeler yaptık." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.