Anadolu'dan Kenya'ya kültür köprüsü

Anadolu'dan Kenya'ya kültür köprüsü

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyoloji Kulübü, "Turkana Kültürü Araştırma Projesi" kapsamında Kenya'da eğitim merkezi açacak.

NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taşğın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği ile yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere Kenya'ya gittiğini söyledi.

Yardım organizasyonları sırasında bölgede yaşayan insanların örf ve adetlerini inceleme fırsatı bulduğunu anlatan Taşğın, Somali sınırındaki Dadap Mülteci Kampı'nda gözlemlerde bulunduğunu aktardı.

Daha sonra gittiği Kakuma Kampı'nda Afrika'nın en büyük kabilelerinden Turkanalar ile tanıştığını dile getiren Taşğın, "Gelenekleri Türklere çok benziyor. Bu insanlarla mutlaka bağlantı kurmamız gerektiğini düşündüm" dedi.

Türkiye'ye döndüğünde NEÜ Sosyoloji Kulübü öğrencileriyle Turkana Kültürü Araştırma Projesi'ni hayata geçirmeye karar verdiklerini belirten Taşğın, "Onlara küçük bir okul yapacağız. Burada kültürlerini yakından tanıyacağız ve kendi değerlerimizi anlatacağız. Onlar için bir tas çorba da kaynatalım diye düşündük" ifadelerini kullandı.

Projenin ilk aşamasında üniversitede seminer verdiğini, öğrencilerinin ise bu konu üzerine çalışmalara başladığını ifade eden Taşgın, Turkanalar için su kuyuları açmayı ve onların eğitimine katkı sağlamayı planladıklarını belirterek, "Projemiz 10 yıl devam edecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.