Amacımız Ereğli’ye hizmet etmek

Amacımız Ereğli’ye hizmet etmek

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli’ye hizmet etmek için ellerinden gelen her türlü imkanı seferber edeceklerini söyledi

38 ilden fazla olan nüfusu, et, süt ve beyaz kiraz üretimi ile Türkiye’de söz sahibi olma özelliğini elinde bulunduran Ereğli’ye Belediye Başkanı olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Hüseyin Oprukçu, “Ereğlimizin ekonomik ve kültürel düzeyini ileri taşımak için tüm ekibimiz ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Ereğli’nin sorunlarının çözümü için halkımız ile birlikte ilçemizi hak ettiği noktaya taşıma gayreti içindeyiz” dedi.
Konuşmasında belediye çalışmalarına yer veren Oprukçu, “Göreve geldiğimizden bu yana su ve kanalizasyon hizmetlerini aksatmadan yapıyoruz. Şu ana kadar 5 bin 243 metre kanalizasyon döşendi, 9 bin 510 metre içme suyu hattı yapıldı. Ereğli’nin en önemli sorunlarından olan cadde ve sokaklarının durumunu düzeltmek üzere hemen çalışmalara başladık. İlçenin yeşil kimliğine yeniden bürünmesini önemsiyoruz. Şehrin çeşitli yerlerine toplam 30 bin fidan dikildi. Bunun yanı sıra toplam 14 bin 937 metrekare park alanı kazandırıldı.  Su tasarrufunu en üst düzeye çıkarmak için 12 bin 590 metrekare alan yağmurlama sulama sistemine, 60 bin 997 metrekare alan ise damlama sulama sistemine kavuşturuldu” diye konuştu.
Ereğli’de üretilen ürünleri tanıtmak için her türlü çalışmaya destek olacaklarını da söyleyen Oprukçu, “Ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması için bir takım faaliyetlerimiz var. Bunlara ek olarak ürünlerin daha iyi tanıtımını sağlamak için Ereğli’nin çıkış noktalarına yeterli sayıda satış ve tanıtım yerleri yapılıyor. Öncelikle Türkiye’nin, siyah havuç suyunu ve beyaz kiraz reçelini tanıması için kampanya düzenlenerek ürünlerimizin markalaşmasını sağlayacağız” dedi.
Belediye olarak seçimlerden önce verdikleri tüm sözleri sırası ile yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını da belirten Oprukçu, “Ereğli’nin daha modern ve yaşanabilir bir şehir olması adına çalışmalar yürütülmekte ve bu bağlamda 138 adet yapı ruhsatı ve 119 adet yapı kullanma izni verilmiştir. Ereğli’nin il olması ile ilgili alt yapı çalışmaları hızla yapılıyor. İlçede konut ihtiyacını karşılamak için gerekli olan 4 bin 250 ile 4 bin 750 konutu 5 yıllık süreç içerisinde nasip olursa yapacağız. Kültürel ve sosyal anlamda birçok faaliyet gerçekleştirdik. Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi, İzmir Ereğlililer Türk Sanat Müziği Korosu konseri, sünnet şöleni, tiyatro gösterileri, konferanslar, konserler, yaz spor okulları, aşure dağıtımı, ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve önlük yardımları yaptık, iftar çadırı kurduk. Gazilerimiz, gençlerimiz ve ilköğretim okulu çocuklarımızın Çanakkale’yi görmelerini sağladık”
İlçe merkezinde en büyük iki sorunun Sümerbank evleri ile Ulu Camii önündeki iş merkezi olduğunu özellikle vurgulayan Oprukçu, “Sümerbank fabrikasının satılmasından sonra kullanım hakkı Ereğli Belediyesine verilen bu evler de işgal edilmişti. Bu evlerde ne yazık ki son yıllarda Ereğli’ye yakışmayan davranışlar yaşanıyordu. Belediyemizce yapılan çalışma sonucu 11 yıllık işgal sonlandırıldı. Aynı şekilde Ereğli’nin önemli tarihi yapılarından olan Ulu Camii ve Mimar Sinan’ın Anadolu’daki ender eserlerinden olan Rüstempaşa Kervansarayı önünde yükselen ve 17 yıldır çözülemeyen iş merkezi inşaatı Kültür Bakanlığı ile de yazışmalar sonunda tarihi yerlerimizin önünün boşaltılması ile merkeze büyük bir meydan kazandırılıyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda katı atık projesi ile organik tarım yatırımlarına da değinen Oprukçu, “65 hektarlık alanda AB standartlarına uygun bir tesis kurularak birlik üyesi Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar belediyelerinin katı atıklarını toplamayı hedefliyoruz. Bu konuda AB hibe fonlarından faydalanmak üzere başvurular yapılmış, yaklaşık 14 milyon 684 bin 942 euroluk bir yatırımdır. Özellikle Akgöl havzasındaki alanlar olmak üzere, bölgemizde organik tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla, Ereğli, Ayrancı ve Halkapınar belediyelerince, nihayetinde bölgemizdeki ilçe ve belde belediyelerinin tamamının katılımını hedefleyen bir birlik kurulmuştur. Birlik ayrıca çevre, çevre koruma ve çevre sağlığı, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi, gıda bankacılığı gibi alanlarda da alt ve üst yapı çalışmaları ile hizmetlerine yönelik projeler geliştirip uygulayacaktır” diyerek konuşmasını bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.