Altınekin toprakları yatırım bekliyor

Altınekin toprakları yatırım bekliyor

Altınekinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, Altınekin arazisinin yatırımcıları beklediğini söyledi.

Binlerce dönümlük arazinin büyük bölümünün halen bakir olduğunu ifade eden Tekelioğlu, “İlçemizin belde ve köylerinde bulunan araziler tarım için çok elverişli. İlçe halkı arazilerinin sadece bir bölümünü ekiyor. Kalan kısmı ise ne yazık ki ekilmeden bekletiliyor. Oğuzeli, Akıncılar ve Dedeler beldelerine bağlı köylerdeki tarlalar tam olarak işlense Türkiye tarımına büyük bir katkı sağlar. Biz bunu yıllardır söylüyoruz Tarımsal alanda yatırım yapmak isteyen herkese kapımız açık. Sadece tarımsal alanda değil, ilçeye değişik iş kollarında yatırım yapmak isteyen müteşebbislere de gerek arazi temini gerek altyapı hizmetleri konusunda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Altınekinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Tekelioğlu, “1997 yılında kurulan derneğimizin ilk başkanı Ahmet Köseoğlu idi. Uzun yıllar başkanlık görevini yürüten Köseoğlu’nun akabinde Altınekin’e gönül veren birçok arkadaşımız dernekte görev aldı. Altınekin Derneği kuruluşundan itibaren öğrencilere hizmet etmeyi gelenek haline getirdi. Üyelerimiz ticaret, eğitim, basın, tarım ve buna benzer alanlarda faaliyet göstermektedirler. Üyelerimizin ve dernekten burs alan öğrencilerin duyurulara daha kolay ulaşmasını sağlamak, birbirimizi tanımak, Altınekinliler Derneğinin faaliyetlerini daha iyi duyurabilmek amacıyla www.altinekindernegi.org sitesini hizmete açtık. Derneğimiz Altınekinli olan kardeşlerimizi kaynaştırdığı gibi aynı zamanda da Altınekinli olan öğrencilere verdiği burs ve yılın belli zamanlarında dağıtılan yardım paketleri ile yardıma muhtaç insanımıza ve öğrencilere yardım etmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.