Alaaddin-Adliye hattında seferler başlıyor

Alaaddin-Adliye hattında seferler başlıyor

Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı'nda geri sayım başladı. Selçuklu ve Karatay ilçelerini birbirine tam olarak bağlayacak olan Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı, önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

Yeni hatta hizmet verecek tramvayları kullanacak olan vatmanlara ise bugünlerde kapsamlı bir eğitim veriliyor. Vatmanlara, uzmanlar tarafından püf noktalar öğretiliyor. Alaaddin-Adliye Hattı’nda çalışmak üzere 12 katanersiz, son model raylı sistem taşıtının alımı Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. Hatta, Alaaddin ile Mevlana Kültür Merkezi arasında tarihi dokuya uygun olarak direk ve tel bulunmuyor. Yeni tramvaylar bu bölgede katanersiz olarak çalışacak. Yine bu alanda hat, taşıt trafiği ile birlikte işleyecek. Hattın Mevlana Türbesi’nden sonraki belli bölgelerine çim döşemesi de yapıldı.

14 kilometre uzunluğunda olan hattın çalışmaları günler öncesinden tamamlanmıştı. Hatta tramvayların test sürüşleri devam ediyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre tramvaylar bu ay içerisinde yolcu taşımaya başlayacak.

Hattın çalışmalarına 2013 yılında başlanmıştı. Alâeddin-Adliye arasına yapılacak 14 kilometrelik yeni raylı sistem hattının yapım çalışmaları 25 Haziran’da başladı. 63 milyon 500 bin liraya mal olacak ve 2015 yılı içinde tamamlanacak çalışma dünyadaki en ileri sistemlerden biri olacak. Çalışmalar tamamlandığında Selçuk Üniversitesi ve Selçuklu bölgesi raylı sistemle Yeni Adliye bölgesine bağlanmış olacak. Yani Selçuklu bölgesinden raylı sisteme binenler Mevlana Türbesi, Mevlana Kültür Merkezi, 10 bin kişilik spor ve kongre merkezi, KTO Karatay Üniversitesi, Adliye ve yeni hastane bölgesine ulaşabilecek. İhaleyi ise Yapıray firması aldı. Tramvaylar ise Konya için özel olarak dizayn edildi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum