Akü’de Öğretim Üyelerine 'Kadro Verilmiyor, Mobbing Uygulanıyor' İddiası

Akü’de Öğretim Üyelerine 'Kadro Verilmiyor, Mobbing Uygulanıyor' İddiası

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) öğretim üyelerinin kadro ve özlük haklarını alma konusunda mağduriyet yaşadığı, yönetime oy vermeyenlerin üvey evlat muamelesi gördüğü, öğretim elemanı ve idari personele mobbing uygulanarak rahatsız...

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) öğretim üyelerinin kadro ve özlük haklarını alma konusunda mağduriyet yaşadığı, yönetime oy vermeyenlerin üvey evlat muamelesi gördüğü, öğretim elemanı ve idari personele mobbing uygulanarak rahatsız edildiği iddia edildi.

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizametin Şenol, AKÜ'nün bölgesinde yer alan üniversitelere göre hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Afyonkarahisar’da görev yapan öğretim elemanlarının başka üniversitelere göç etmeye devam ettiğini savunan Şenol, öğretim elemanlarını mutsuz eden ve kentten uzaklaştıran sebeplerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Şenol, “Üniversite yönetimine oy vermeyenler üvey evlat muamelesi görüyor ve üniversiteden ayrılması için her türlü psikolojik baskı uygulanıyor.” dedi.

"ATANMA ŞARTLARI HAZIR KADRO VERİLMİYOR"

Şenol, üniversitede atanma şartını taşıyan, ancak kadro verilmeyen öğretim elemanlarına şimdiye kadar gerekçe olarak öne sürülen ‘torba yasa’nın Meclis'ten geçerek 100 kadar kadronun üniversiteye tahsis edildiğini anlattı. Çok sayıda doçent ve öğretim üyesinin kadroya atanma şartlarını sağladıkları halde uzun süredir profesör kadrosunu beklediğini ifade eden Şenol, çok sayıda yardımcı doçentin de Üniversitelerarası Kurul tarafından oluşturulan jüriden doçent unvanı aldığı halde yine kadro ilan edilmediği için sahip olduğu unvanın özlük haklarından yararlanamadığını kaydetti.

Şenol, yine çok sayıda araştırma görevlisinin de doktoralarını tamamladığı halde Yrd. Doçent kadrosuna atanmayı beklediğini dile getirdi. Şenol, şunları söyledi: “Öğretim elemanlarının özlük hakkı noktasında mağduriyetleri devam ederken, üniversite yönetiminde olan öğretim üyelerinin akademik yükselme süresi dolar dolmaz atamaları yapılmaktadır. Hatta, henüz doktora tezini jüri önünde savunmadan, savunma sonucunun olumlu olup olmayacağı beklenmeden Yrd. Doçent kadrosu ilan edilen bile var. Öte yandan, yıllardır kadro bekleyen öğretim üyelerine bu üniversiten gitmekten başka bir seçenek bırakılmamaktadır.”

Nizamettin Şenol, üniversitenin kente katkısının devamı ve hak ettiği yere gelmesinde son derece önemli olan öğretim elemanlarının hak ettikleri kadrolarının verilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda bir kez daha üniversite yönetimini, milletvekillerini ve sivil toplum örgütlerini çaba göstermeye davet ettiklerini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.