"Akademisyenler eğitimle uğraşsın"

"Akademisyenler eğitimle uğraşsın"

Rektör Mustafa Şahin, “Tüm çalışmalarımızı, akademisyenlerimizi motive edecek ve sadece araştırma işiyle, eğitim ve öğretim işiyle uğraşacak hale getirme çabası içerisindeyiz. Özlük hakları konusunda hiçbir sıkıntıları olmasın istiyoruz” dedi

Dedeman Konya Hotel’de gerçekleşen tanıtım toplantısına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in yanı sıra  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Okka, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Hüseyin Kara, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Okka, Selçuk Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şimşek, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayrettin Hayrullah Sofuoğlu, öğretim üyeleri ile kurum ve kuruluşların temsilcileri,  iş dünyasının temsilcileri ve davetliler katıldı. Selçuk Üniversitesi’nin ‘Sektörel Bilgi Sistemi’ gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda Selçuk Üniversitesi’nin sunduğu 21 farklı türde hizmetin tanıtımı yapıldı.

CARİ AÇIĞI KAPATMALIYIZ

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, göreve geldiklerinde başladıklarını çalışmalardan birisinin de sektörel hizmetler konusu olduğunu dile getirdi.  “Bugünkü YÖK’te yaptığımız toplantıda da tam da buna karşılık gelecek bir konuyu ele aldık” diyen Şahin, “YÖK, 5 araştırmacı üniversite belirleneceği ve bu üniversitelerin hem daha fazla kaynaktan yararlanacağını hem de çalışacak personel ve akademisyen temininde daha esnek kurallarla yönetileceğini, biraz daha özerk olacağını ifade edildi. Araştırmacı üniversite sayısının 10’a çıkarılmasını kararlaştırdıklarını, 5 de aday üniversite belirlediklerini ifade ettiler. Tabi bu bizim hedeflediğimiz bir husustu. Selçuk Üniversitesi’nin hem bilimsel anlamda hem stratejik anlamda önemli bir üniversite olması için çaba sarf ediyoruz. Devletimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımızı, akademisyenlerimizi motive edecek ve sadece araştırma işiyle, sadece eğitim-öğretim işiyle uğraşacak hale getirme çabası içerisindeyiz. Özlük hakları konusunda hiçbir sıkıntıları olmasın istiyoruz. Araştırma ve kaynak noktasında hiçbir sıkıntı ve endişeleri olmasın istiyoruz. Onlarda beklediğimiz tek husus bu milletin emaneti olan evlatları iyi bir şekilde yetiştirmek, ülkenin bize tahsis ettiği kaynakları, imkanları en iyi şekilde değerlendirip rant elde etmektir. Yani ülkenin cari açığını kapatmaya yönelik işler yapmak zorundayız. Bizden önce verilen emeklerin tamamını faydaya dönüştüreceğiz” açıklamalarında bulundu.

350 AR-GE LABARATUVARIMIZ VAR

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara da Selçuk Üniversitesi'nin birimleriyle geniş bir camia olduğunu vurguladı. “Büyük ve donanımlı araştırma merkezleri başta olmak üzere 37 uygulama ve araştırma merkeziyle, 2 bin 500 civarında akademisyeni, bin 300 civarında idari personeli ve 100 bine yaklaşan öğrenci potansiyeli ile beraber 350 civarında AR-GE laboratuvarına sahip büyük bir üniversiteyiz” dedi. Daha sonra şunları kaydetti: “Selçuk Üniversitesi; bilimsel düşünceyi temel alan, kurumsallaşmış, girişimci ve yenilikçi, sosyal sorumluluk sahibi, çevreye duyarlı ve bu konuda son derece ustalaşmış bireyler yetiştirmek, sürdürülebilir kalkınma odaklı araştırmalar gerçekleştirmek, toplum yararını gözeterek bu süreci devam ettirme vizyonuna sahip köklü bir üniversitedir. Dünya çapında bir üniversite olmayı arzu ediyoruz ve bu doğrultuda sektörel bilgi sistemimiz de dünya çapında var olan bir üniversite olduğumuzu paydaşlarımızla paylaşmayı bizlere sağlayacak bir ara yüz olarak son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.