‘Ahırlı sahipsiz bırakılıyor’

‘Ahırlı sahipsiz bırakılıyor’

Ahırlı İlçesi Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bekaroğlu, Ahırlı’nın uzun zamandır kaderine terk edildiğini söyledi.

Dernek olarak yıllardır ilçenin tanıtımı ve ilçe halkını kurdukları dernek sayesinde tek bir çatı altında toplama gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Bekaroğlu, bu hedefine ne yazık ki arzu ettiği ölçüde ulaşamadığını söyledi.
Ahırlı’nın da sayısız tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu belirten Bekaroğlu, “Şüphesiz her ilçenin, her bölgenin kendisine has sayısız özellikleri vardır. Bizim ilçemizin de kendisine göre çok değerli gelenekleri, tarihi mirası ve özellikleri var. Biz bunları anlatmak, yeni nesil gençliğe ilçemizi ve köy hayatını sevdirmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Ancak bizlere ne yazık ki gereken destek verilmiyor. Bugün ilçe merkezi ve Konya’nın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan binlerce Ahırlılı var. Ancak derneğe üye sayımız 50’yi geçmedi. Biz dernek olarak ilçemizin tanıtımı için, geleneklerimizi ayakta tutmak için, birlik ve beraberlik içerisinde etkinlikler düzenlemek için bir şeyler yapmak istiyoruz. Ama bu isteğimize ne maddi durumumuz ne sahip olduğumuz üye sayımız yeterli olmuyor. Bunun için bizim istediğimiz tek şey gerek Konya’da gerek ilçede gerek diğer illerde yaşayan hemşehrilerimizin derneğe üye olmaları, yapılması düzenlenen etkinliklere destek olmaları” dedi.
İlçe olarak küçük bir yerleşim yerine sahip olduklarını ancak doğal güzellikler yönünden çok zengin olduklarını da belirten Bekaroğlu, “İlçemizin birbirinden güzel yaylaları var. Bartlı, Aşağı, Sülek, Karacakuyu, Erdoğan, Çiftlik, Kuruçay ve Kayacık yaylaları bunlardan bazıları. Bu yaylalarımızın hemen hepsinde birbirinden güzel doğa harikaları var. Oldukça serin suları, sayısız dertlere derman olduğu kanıtlanan çam ve kekik kokulu dağları ile her yeri görülmeye değer. Bununla birlikte Akkise beldemiz oldukça gelişmiş bir belde. Birbirleri ile iç içe olan ve her türlü düğün, ölüm gibi toplumsal olaylarda birbirlerine destek olan köylerimiz var. Aliçerçi, Bademli, Balıklava, Büyüköz, Çiftlik, Erdoğan, Karacakuyu, Kayacık, Kuruçay ve Küçüköz köylerinin hepsinin ayrı bir gelenekleri ve kültürleri var. Bunları tanıtmak, sevdirmek ve gençlerimize bunları anlatmak hepimizin görevi” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda, önümüzdeki dönem hedeflerinden de bahseden Bekaroğlu, “Bizim en büyük hedefimiz, İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Ahırlılı tüm hayırseverler ve işadamlarının katkıları önceki yıllarda yapılan yayla şenliklerini yeniden yapmak ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan hemşehrilerimizi bir araya toplamak. Bunun yanı sıra derneğimizin de bir takım sorunları var. Örneğin bir internet sitemiz yok. Bu çok kısa sürede yapılmalı. Üye sayımız artırılmalı, üyelerimiz mutlaka aidatları ile bizlere destek olmalı. İlçemizde köylerimizde yaşayan ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize destek olmak için herkesin bir katkıda bulunması gerekir. Tüm bunları yapmak bir hayal değil. El birliği içerisinde olursak ve birbirimize destek olursak tüm bu sorunların üstesinden geliriz” dedi. Dernek binasında kendilerini ziyaret ettiğimiz ilçe sakinleri ise Ahırlı’nın ilk kez böylesine geniş kapsamlı bir tanıtımının yapıldığını ifade ederek, “İlçemizin tanıtımına katkı sağlayan Merhaba Gazetesi ve Konya Televizyonu’na teşekkür ederiz. Bizlerin ve ilçemizin sesi oldunuz. İnşallah bu yayından sonra tüm Ahırlılı hemşehrilerimiz ilçemiz için bir şeyler yapar” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.