Abluka devam edecek!

Abluka devam edecek!

Türkiye Hükümeti ve İsrail arasında uzun süredir devam eden anlaşma görüşmeleri sona erdi. Anlaşma ile İsrail tarafına pek çok hak sağlanırken Gazze ablukasının kaldırılması rafa kalktı. Yardımlar İsrail kontrolündeki bir limandan yapılacak

İsrail’den Mavi Marmara’nın hesabının sorulmasını senelerdir beklerken, Hükümet İsrail’le bozulan ilişkilerin düzeltilmesi için 1,5 yıldır yürüttüğü pazarlıkları Roma’da yapılan anlaşmaya tamamladı. Türkiye ile İsrail, iki ülke arasındaki ilişkilerin ‘normalleştirilmesi’ konusunda anlaştı. Anlaşma taraflar tarafından bugün imzalanacak ardından meclis onayına sunulacak. İlişkiler normalleşirken Gazze’ye İsrail’in karadan ve denizden uyguladığı ambargo devam edecek. Dün öğle saatlerinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından ‘müjde’ olarak sunulan anlaşmada İsrail menfaatlerinin ön çıktığı görüldü. Anlaşmaya göre Türkiye Gazze ambargosunun kaldırılması isteğinden vazgeçecek, Türk yardımları İsrail kontrolündeki Ashdod Limanı üzerinden yapılacak. Mavi Marmara şehitlerinin katilleri İsrail askerleri hakkında açılan davalar düşecek. Filistinlilerin hakkı olan doğalgaz İsrail tarafından Türkiye üzerinden Avrupa’ya satılacak. Anlaşmanın diğer maddelerinde yer alan ve STK’ların zaten yaptığı hastane yapımı, su artıma tesisi gibi maddelerin hükümet tarafından müjde olarak sunulması ise şaşkınlıkla karşılandı.

İSRAİL HUKUK TANIMAZ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Konya Milletvekili Lütfi Yalman, işgalci İsrail devleti ile hükümet arasında yapılan ‘normalleşme’ anlaşması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İsrail ile yapılan anlaşmanın kabul edilemez olduğunu ifade eden Yalman, “Açıkça görülüyor ki Türkiye anlaşma safhasında bir şart koymamış. Anlaşmanın mağdur tarafı İsrail değil, Filistinliler ve Mavi Marmara şehitleridir. 20 milyon dolara şehitlerimizin kanından vazgeçemeyiz. Şehit kanı para ile değişilmez. Mavi Marmara Gazze ablukasının kalkması için yapılmıştı. Anlaşma ile yardımların İsrail kontrolündeki Ashdod Limanı üzerinden yapılacağı kabul ediliyor. İsrail uluslar arası anlaşmalı çiğnemiş kabul etmemiş bir ülke. Yarın istemediği şeyleri limandan geçirmeyecek” dedi.

ONURSUZ VE REZİL BİR ANLAŞMA

Uzun süredir İsrail ile bir gerginlik, ambargo varmış gibi bir hava estirildiğini ifade eden Yalman, şöyle konuştu: “2014 yılında 1,4 milyar dolar iken 2015 yılında 6 milyar dolara yükseldi. Bu nasıl ambargo? Gerginlik var denilen süreçte İsrail’in OECD’ye üyeliğine veto hakkımız kaldırıldı. NATO’ya girişine izin verildi. Katliam yapan askerlere kırmızı bülten çıkarılacaktı fakat Adalet Bakanlığı bunu İnterpol’e göndermedi. Fetullah Gülen’e çıkarıldı. Mavi Marmara şehitlerimizin katillerine çıkarılmadı. Özür dileme falan yok. Yalan söylüyorlar. Milletimizi kandırıyorlar. Onursuz ve rezil bir anlaşma yapılmıştır. Türkiye İslam coğrafyasını rencide etmiştir. Yapılan anlaşmada ‘Gazze İsrail toprağıdır’ şeklinde kabul edilmiştir. Gazze ablukası kalkmadı. Filistinlilerin hakkı olan doğalgaz İsrail’in doğalgazı olarak Türkiye üzerinden Avrupa’ya satılacak. Hamas üyeleri ülkemizden çıkarılarak girişine izin verilmeyecek. İsrail kim oluyor ki Türkiye’ye girip çıkanlara karışıyor? Ne kadar gariptir ki Filistinliler’e vize uyguluyoruz fakat İsrailliler elini kolunu sallayarak Türkiye’ye giriyor.”

AMBARGO NORMAL HALE GETİRİLDİ

Yapılan anlaşmanın Filistin davasına ihanet olduğunun altını çizen Lütfi Yalman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birtakım insanlar Abbas, Meşal, Türkiye’ye teşekkür etti diyerek kendilerini kandırıyorlar. Abbas değdin zaten bir haindir. Halid Meşal Filistin’e yardım eden herkese teşekkür ediyor. Çünkü sığınacak hiçbir şeyleri kalmadı. Çaresiz durumdalar. Yapılan anlaşma ile İsrail’in alenen yaptığı zulümler ve ambargo kabul edilerek tescillendi. Korkarız önümüzdeki yıllarda Kıbrıs’a taşınan su boru hatlarıyla İsrail’e satılır. Hiç mi bunlar karşısında sesini yükseltecek onurlu insan kalmadı. Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Biriniz insafa gelin de ‘Ben bu duruma kayıtsız kalamam. İsrail ile aynı safta yer alamam’ deyip istifa edin. Bu kadar mı makam mevkie bağlandınız?”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.