99 proje tanıtıldı

99 proje tanıtıldı

Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Eğitimde Altın Projeler-1” adı altında Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan 99 projenin tanıtımı yapıldı

Sosyal sorumluluktan çevre duyarlılığına, eğitim ve öğretim çalışmalarından çocukların paylaşımlarına, ilk yardım seminerlerinden engelli öğrencilere yönelik yapılan çalışmaları bünyesinde bulunduran 99 proje tanıtıldı.

Proje tanıtımı Altınekin düğün ve konferans salonunda gerçekleştirildi. Tanıtım programına Altınekin Kaymakamı Haydar Köktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gedik, çok sayıda öğretmen ve öğrenci, ile velileri katıldı.

Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gedik yaptı. Gedik, "Eğitim anlayışımızı öğretmen ve idarecilerimize anlatarak ve özümseterek çıktık bu yola. Eğitim ile öğretim kelime tahlilleri yaptık. Eğitimi temel alarak öğretimi şekillendirdik. Eğitimsiz öğretimin toplumdaki eksikliklerini örneklerle anlattık. İlçemizde 65 kurs, 83 öğretmen ve bin 267 öğrenci ile açtığımız ve hala açmaya devam ettiğimiz faaliyetlerle öğretimi de ihmal etmiş değiliz. Biz yeni bir şey inşa etmedik. Var olanı anlamlandırdık ve kurallaştırdık. 130 kadrolu öğretmen 11 müstakil müdürlük ile 99 proje ile oluşturulan bu projeler eğitim, öğretim, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda sınıfın, okulun, öğrencinin ve velinin durumları göz önüne alınarak oluşturuldu. En önemlisi bu projeler bize aitti. Bu projelerimiz bir kitap haline getirilerek okullara ve öğretmenlere verilecek. 99 proje içeriği ve afişleri ile öğretmenlerin tayini çıksa bile gittiği okulda uygun projelerin uygulanmasında aktif görev alarak lokomotif görevini üstlenecektir” dedi.

PROJELER BİZİ HEYECANLANDIRDI

Projelerin kendisini heyecanlandırdığını belirten Altuntaş, “Bu projelerin devamının gelecek olması beni daha fazla heyecanlandırıyor. 2 gün önce bütün ilçelerimizde böyle projeler yapılmalı diye kararlar aldık. Projeler sadece kağıt üzerinde kalmamalıdır. Faaliyete geçirilmelidir. Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatları. Onlara yatırım yapmak şart” ifadelerini kullandı. Son olarak kürsüye çıkan Altınekin Kaymakamı Haydar Köktaş ise “Eğitim beşikten mezara devam eden bir süreçtir. Dinimizin ilk emri de okudur. Dinimiz her ferde okumayı emrediyor. Eğitimde önemli olan sürekliliktir. Evlatlarımızın zorunlu eğitim bittikten sonra eğitimlerine devam etmesi bizim en büyük isteğimizdir. Ancak böyle olunca milletleşebiliriz. Eğitimler proje odaklı olmalıdır. Ancak bu şekilde eğitimde yükselmeler olur. Öğrencilerimizin ancak bu şekilde gizli kalan yetenekleri ortaya çıkar ve geliştirilir” sözlerini kullandı. Toplantı okulların hazırladığı projelerin tanıtımıyla son buldu.

EMRE ÖZGÜL - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum