9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarını tamamlamak üzere

9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarını tamamlamak üzere

Bakan Tunç "Mevzuatımızda kısmi değişiklikler ve yenilikleri hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Geçtiğimiz aylarda TBMM'de 8. Yargı Paketi'ni hayata geçirdik. Şimdi 9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz" dedi.

İstanbul

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kadıköy'de bir otelde düzenlenen Ceza İnfaz Kurumlarında Teknoloji Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Birliği ile Avrupa Cezaevleri ve Islah Hizmetleri Kuruluşu'nun işbirliğiyle 5'incisi düzenlenen bu etkinlikte, katılımcılarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Cezaevlerinde teknolojinin kullanılmasının giderek önemli bir konu haline geldiğini belirten Tunç, konferansta 35 çalıştay düzenleneceğini, 7'si Türkiye'den olmak üzere 48 sunum gerçekleştirileceğini kaydetti.

Tunç, bu sunumlarda dijital rehabilitasyon, akıllı teknolojilerin ceza infaz kurumlarında kullanılması, yapay zeka ve insan hakları ilişkisi gibi konuların ele alınacağını aktardı.

Türkiye'nin son 22 yılda, hukuk devletinin tahkimi, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi ile ceza adalet sisteminin insan haklarına uygun bir şekilde ilerletilmesi anlamında çok önemli mesafeler aldığını belirten Tunç, şunları söyledi:

"Özellikle gerek ulusal politikalarımız gerekse Avrupa Birliği katılım süreci kapsamında başta mevzuatımızın yenilenmesi, çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi konusunda çok önemli mesafeler aldık. Temel kanunlarımızın tamamını son 22 yıl içerisinde yeniledik. Türk Ceza Kanunumuz, Ceza Muhakemesi Kanunumuz, Borçlar Kanunumuz, Ticaret Kanunumuz, Hukuk Muhakemeleri Kanunumuz gibi bütün temel kanunlarımızı çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirdik. Şunu açıklıkla söyleyebiliriz ki dünyanın, hatta Avrupa'nın en çağdaş, en yeni temel kanunlarına sahip olan bir ülkeyiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.