6 ton kaçak domuz eti ile yakalandı: serbest

6 ton kaçak domuz eti ile yakalandı: serbest

Aydın'da, toplam 6 ton kaçak domuz etiyle yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece serbest kalan Coşkun C., Facebook sayfasındaki paylaşımda kendisinden et alan kasap ve lokantaları, isimlerini açıklamakla tehdit etti

Aydın'da, toplam 6 ton kaçak kesildiği belirlenen domuz etiyle yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan Coşkun C., Facebook sayfasındaki paylaşımda kendisinden et alan kasap ve lokantaları, isimlerini açıklamakla tehdit etti.

 

Serbest kaldıktan sonra sosyal medya üzerinden kendisinden domuz eti alan kasap ve lokantacıları tehdit eden C.C.’nin gözaltına alınma sebebi de ilginç: Yaban Hayatını Koruma Kanunu’na muhalefet...
 
İZİN ALIP KESSE VE RAFTA SATSA SUÇ SAYILMAYACAKTI
 
Efeler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Astim OSB Havaalanı Bulvarı 165 numarada bulunan depoda kaçak kesim yapıldığı yönünde alınan bir ihbar üzerine yapılan arama sonunda yaklaşık 6 ton “kaçak” domuz eti ele geçirdi.
 
2005’TE AK PARTİ TARAFINDAN KASAPLIK ET SINIFINA ALINMIŞTI
 
“KAÇAK kesim” yaptığı için gözaltına alınan C.C isimli şahıs kısa süre sonra da bırakıldı. Hatırlanacağı üzere 2005 yılında AB uyum yasaları kapsamında “domuz eti” ülkemizde “kasaplık hayvan” statüsüne alınmıştı. Yani söz konusu şahıs domuz etini  “rafta” satsa suç olmayacaktı ama kaçak iş yaptığı için gözaltına alındı.
 
Bir restaurantta sabah kalvaltısı yaparken çekilen fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan C.C, paylaşımına, “beni takip eden kasap, lokanta vs esnaf arkadaşlar yarın saat 17:00’a kadar benimle iletişime geçsinler kimseyi acımıcam benden kimlerin alış veriş yapıp bana et getir diye yalvaranların ismini acıklıcam hem de büyük harflerle benim bu zararımı sizlerden almak zorundayım kusuruma bakmasın bide sabah yapmış olduğum kahvaltının parasında sanşlı birisine yüklücem artık kimse alış veriş yapanlar kendilerini biliyorlar” notunu düştü.
 
ARAMIZDA BÖYLESİ KAÇ KİŞİ VAR
 
Daha önceden de kaçak kesim yapmaktan sabıkası bulunan C.C., domuz etlerinin İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde piyasaya sürmeye hazırlandığı belirlendi. Peki ama şimdi böylesi kaç kişi var… Kaç lokanta, kasap ya da esnaf bu tür insanlarla işbirliği yapıp insanlarımızı harama bulaştırıyor. Ve serbest bırakılan C.C. isimli şahıs sizler bu satırları okurken daha kaç ton domuz eti kesip dağıtımını yapıyor olabilir.
 
SOSYAL MEDYADAN TEHDİT ETTİ
 
Kısa süreli gözaltının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan C.C. sosyal medya hesabından kendisinden domuz eti alanları isimlerini açıklamakla tehdit ederek, kendisinden et alan kasap ve lokanta sahibi kişilerin zararına ortak olmasını istedi.
 
574b1b5ec03c0e692c12564b.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum