5 personel, maddi sıkıntı ve hizmet

5 personel, maddi sıkıntı ve hizmet

Her beldede olduğu gibi Koçaş Belde Belediye Başkanı da kısıtlı personel ve kısıtlı gelir kaynakları ile hizmet etme gayreti içerisinde görev yapıyor.

Göreve geldiği günden bu yana belde halkının hizmeti için gayret gösterdiklerini ifade eden Koçaş Belediye Başkanı Ramazan Adıgözel,  “2009 yılında halkımızın teveccühü ile göreve geldim. Şu anda elimizdeki tüm kıt imkanlara rağmen hizmet verme gayreti içindeyiz. Her yerde olduğu gibi bizde de maddi sıkıntılar var. Ama bunları aşmaya çalışıyoruz. Çeşitli kurumlara borcumuz vardı onları ödedik, şahıslara borcumuz vardı ödedik. Borçlarımızın bir an evvel bitmesi ile hizmetlerimiz de artacak” dedi.
Kıt imkanlar içerisinde olmalarına rağmen hizmette aksama olmadığını da belirten Adıgözel, “Şu anda belediyeye 60 tonluk bir elektronik kantar kazandırdık. Bir tane kepçe aldık, bir adet minibüs aldık. Araçların bakımı ile ilgili çalışmaları yaptık. Ana yol üzerinde fidan dikimi çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Mahalle de yapılması gereken çalışmaları tamamladık. Köprübaşı dediğimiz mevkide yeni bir köprü yaptırdık. Derenin ıslahı DSİ ile derelerimizin ıslahı yapıldı. Şu anda da Allah kısmet ederse hedefimiz kanalizasyon. İnşallah bu ay içerisinde kanalizasyon malzemesi alımı için ihale yapılacak. Malzemeyi aldıktan sonra çalışmalarına başlayacağız. Koçaş’ın bir başka sıkıntısı su sorunu. Kanalizasyon çalışmasının ardından su sıkıntısının çözümü için çalışmalara başlayacağız. Şu ana kadar yaptıklarımız bunlar” diye konuştu.
Önümüzdeki günler içerisinde hizmetlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini de dile getiren Adıgözel, “İnşallah yeni dönemde çok hayallerimiz var. İmkanlarımız çerçevesinde elimizdeki mevcut kadromuz ile bunu başarmaya çalışacağız. Şu anda iki memur üç daimi işçimiz var 6 kişi ile beldemizin sorunlarını çözmek için çalışacağız. Nüfusumuz geçen yıllara oranla bu yıl tamamen düştü. Şu anda 830 nüfusumuz var. Beldede gençlerin kalacağı ortam olmadığı için, gençlerimizi burada tutacak yatırım ve istihdam olmadığı için göç artıyor. Beldede tarım ve hayvancılık çok az. Arazimiz var ama hepsi parçalı. Vatandaşın örnek olarak söylemek gerekirse 50 dekar arazisi varsa bu 20 ayrı bölgede. Arazi parçalı ve küçük olduğu içinde tarım verimli bir şekilde yapılmıyor. Bizim arzumuz arazilerin birleştirilerek gerek tarımın gerek hayvancılığın artırılması” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.