5 milyon fidan toprakla buluştu

5 milyon fidan toprakla buluştu

İstanbul Yolu üzeri Sızma mevkiinde düzenlenecek ağaç dikim programı düzenlendi. Konya Büyükşehir Belediyesi, Orman Haftası’nda 5 milyon fidanı daha toprakla buluşturdu

Sızma Mahallesi'nde düzenlenen programa Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğ. Ergün Eskici, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey çok sayıda ilkokul, orta okul ve lise öğrencileri katıldı.

img_9194.jpg

KONYA YEŞİL İÇİNDE OLACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da yeşil alan oluşturulması ve ağaçlandırmada örnek çalışmalar yapıldığını belirterek, merkezin ardından şehrin tamamında yoğun ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını dile getirdi. Akyürek,"Burada bu programı düzenleyen herkesin emeği çok büyük. Burada güzel bir amaç için toplanmış bulunmaktayız. Ağaç dikmek her yönden sağlıklıdır, iyidir. Peygamber Efendimiz de, 'Kıyametin kopacağını bilsenizde elinizdeki fidanı dikiniz, ağaç dikiniz' buyurmuştur. İlçemizin geçelleşmesi, ülkemuzun zenginleşmesi, orman varlığımızın artması için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Bundan 120-130 yıl önce buradaki dağlar başta olmak üzere balta girmemiş orman konumundaymış. Fakat malesef; Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve sonrasında yaşadığımız savaşlar, yoksulluklar ülkemizin mücadele ettiği dünya gerçekleri bu zenginliklerimizi azaltmıştır. Şimdi yeniden yurdumuzu, bölgemizi adeta cennete çevirmek için çok uğruşmalıyız bunun için çok uğraşıyoruz. Biz de Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak ciddi düzeyde katkılarda bulunuyoruz ve bulunmaya da devam edeceğiz. Konya içinde yeşil değil de, yeşil içinde Konya için var gücümüzle mücadele edeceğiz" ifadelerine yer verdi. Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından şehrin tamamında şehir ormanları ve koruluklar oluşturacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği 2023’e kadar Konya genelinde 80 milyon fidan dikeceklerini söyledi.

img_9228.jpg

İNSANLIĞIN İHTİYACI TEMİZ HAVA

Çok önemli bir görev için Sızma'da bulunduklarını kaydeden Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, "Şehitlerimizin kanları, canları pahasına bize emanet ettikleri bu şanlı ve bereketli toprakları yele, sele teslim etmemek için bu toprakla dikeceğimiz fidanların kökleriyle toprakla buluşturmak için buradayız. Ayrıca insanlığın en büyük ihtiyacı olan temiz havanın, temiz suyun kaynağı aynı şekilde ormanlardır. Konyamızda bulunan ormanları artırmak için bu gün önemli bir adım daha  atmış olduk. Konya her yıl ormanlaştırma çalışmalarında Türkiye'de öncü bir konumdadır. Büyükşehir Belediyesi'ne göstermiş olduğu gayretten ötürü teşekkür ederim" dedi. Fidan dikme töreninden sonra öğrenciler kendilerine ayrılan bölümlere giderek fidanları toprakla buluşturdular.

img_9213-001.jpg

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.