49 kişinin anıları taze tutuluyor

49 kişinin anıları taze tutuluyor

Karapınar yakınlarında 1997 yılında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 49 kişinin anısına yaptırılan anıt ve park alanındaki hüzün halen sıcaklığını koruyor.

Karapınar’a bağlı Cumhuriyet Köyü yakınlarında 24 Ekim 1997 tarihinde meydana gelen feci kazada hayatını kaybeden 49 kişinin anısına yaptırılan anıt alanında acılar ilk günkü gibi tazeleniyor. Çoğunluğu Niğde ve Erciyes Üniversitesi öğrencisi olan 49 kişiyi taşıyan otobüs Karapınar’a 20 kilometre kala karşı istikametten gelen tanker ile çarpışmış kazada tanker sürücüsü ile otobüste bulunan yolculardan oluşan 49 kişi feci şekilde yanarak hayatlarını kaybetmişti.
Hayatını kaybeden 31 öğrenci ve 18 yolcu adına kazanın meydana geldiği bölgede Niğde Üniversitesi Rektörlüğü tarafından anıt yaptırılmıştı. Anıt alanı daha sonra Karapınar Belediyesi tarafından koruma altına alınarak park haline getirilmiş ve hayatını kaybedenlerin isimlerini taşıyan 49 adet çam fidanı dikilmişti. 13 yıl önce dikilen fidanlar bugün küçük bir ormanlık alan oluşturdu ancak ortaya çıkan görüntü hayatını kaybeden 49 kişinin acısı bir kez daha gündeme getiriyordu.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.