4 efsaneye vefa ödülü

4 efsaneye vefa ödülü

Atiker Konyaspor'da geçmiş yıllarda oyuncu, teknik adam ve yönetici olarak hizmet veren isimlerin yeniden hatırlanarak onure edilmesini amaçlayan 'Efsanelere Vefa' ödül töreni Gençlerbirliği maçı öncesinde yapıldı

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan karşılaşma öncesi Atiker Konyaspor'un misafiri olan ve 1970’li yılların başından 1982’ye kadar Konyaspor’da forma giymiş 4 Konya sevdalısı futbolcuya Başkan Ahmet Şan tarafından günün anısına plaket ve isimlerinin yazılı olduğu 42 numaralı forma hediye edildi.

TEŞEKKKÜR EDİYORUZ

Törende konuşan Başkan Ahmet Şan, kurumsallaşma çalışmaları içerisinde büyük önem verdikleri kulübümüze hizmet eden isimlerin hatırlanmasını bu yılda devam ettirdiklerini belirterek, "Konyaspor'umuza 70'li ortaları ve 80'li yılların başında hizmet vermiş, formamızı başarıyla terletmiş 4 eski futbolcumuzu bugün burada sizlerin huzurunda ödüllendirdik. Kendilerine bir kez daha hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ve bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyoruz" görüşlerine yer verdi.

ÖZBALTA 6 SEZON OYNADI

1979-80 sezonunda Konyaspor’da orta saha olarak görev yapan Tamer Elik, 1974-75 sezonunda Konyaspor’a transfer olan ve sadece bir yıl ara verdikten sonra 6 sezon Konyaspor formasını giyen Memduh Özbalta, 1972’den 79’a kadar Konyaspor formasını gururla taşıyan golcülerden Ali Görgülügil ile hem Konya İdmanyurdu’nda hem birleşmenin ilk yılında Konyaspor’da forma giymiş, profesyonel futbolculuğa nokta koymasının ardından A takımda ve alt yapıda çeşitli kategorilerde hizmet vermiş olan Haldun Üstel taraftarların huzuruna çıkarak tribünleri selamladı.

JUBİLE YAPILMASINI ÇOK İSTERDİM

Tören sonunda konuşan Haldun Üstel, "Son derece onurlandım. Biliyorsunuz ben 17 yıl profesyonel futbol oynadım. 8-9 yılını birleşmeden önce Konya İdmanyurdu'nda, daha sonra da birleştikten sonra Konyaspor'da ilk yıllarında görev aldım. Doğrusu o zamanlar bir jübile yapılmasını çok isterdim ve bekledim. Ama yapılmadı. Fakat şimdi bütün geçmişteki o kırgınlıklarım bugün aldığım bu anlamlı ödül ile tamamen geride kaldı. Gerçekten gözyaşlarımı tutamayacağım. Çok sevinçliyim. Hatırlanmış olmaktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçi Konyaspor'un hala bir neferi olarak alt yapıda görev yapıyorum. Ama böyle bir ödülle hatırlanmak ve onurlandırılmak beni çok mutlu etti" dedi

6 SENE KONYASPOR'DA OYNADIM

Memduh Özbalta ise, "Ben 1974-81 yılları arasında 6 sene Konyaspor'da futbol oynadım. Bu büyük camiada futbol oynadığım ve yeniden arkadaşlarımla bir arada olduğum için çok mutluyum. Hem eski arkadaşlarımı gördüm, hem de eski anılarımı yad ettim. Ne mutlu bize ne mutlu buna vesile olan sizlere" sözlerini kullandı.

UNUTULMAMAK ÇOK GÜZEL

Atiker Konyaspor'un eski futbolcularından Tamer Elik de, Öncelikle bu ödülü almamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Bir başka teşekkür bu güzel stadyumu yaparak Konya'nın ve Türk futbolunun hizmetine sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza. Ayrıca bu takımı oluşturan Başkanımız Ahmet Şan'a, Konyaspor'u Türk futbolunda ses getiren bir duruma getiren Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman'a ve desteklerinden dolayı muhteşem Konyaspor taraftarlarına çok teşekkür ediyoruz. Eski bir Konyaspor'lu futbolcu olarak 1979-80 sezonunda Konyaspor'da oynamaktan onur ve gurur duydum. Bugün bunları yad ettik. Hepinize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

MUCİZE BİR ŞEYDİ

"Bizleri tekrar 36 sene sonra bir araya getirdiniz" diyerek sözlerine başlayan Ali Görgülügil, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Bizim için çok mucize birşeydi bu. Bunun özlemi içinde yaşadık. Aslında ne söyleyeceğimi de bilemiyorum. Şu an futbol oynuyormuşum gibi de heyecanlıyım. Başta Ahmet Şan ve yönetim kurulu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Böylesine güzel bir stadyum kazandırdıkları içinde ayrı bir teşekkürü borç biliyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.