34 bin 500 kişi faydalanacak

34 bin 500 kişi faydalanacak

Karatay Belediyesi tarafından, hizmet binasının zemin katına yapılan ve yaklaşık 37 bin 500 öğrenciye hizmet verecek Karatay İlçe Halk Kütüphanesi düzenlenen tören ile açıldı

Karatay Belediyesi binası önünde gerçekleştirilen açılış törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi TurşucuKaratay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Abdülsettar Yarar ve çok sayıda davetli katıldı. Kütüphanenin açılışı, kurdela kesimi ile yapıldı. Vali Yakup Canbolat ve beraberindekiler, kütüphaneyi gezerek, bilgiler aldı.

KARATAY KÜLTÜREL ATAKTA

Açılış programında konuşan Vali Canbolat, bu yatırımın geç kalınmış bir çalışma olduğunu dile getirdi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür eden Canbolat, Konya'da birlik ve beraberlik içinde birçok güzel çalışmaya imza atıldığını da aktardı. Belediyenin hizmet binasına böyle bir kütüphanenin açılmasını anlamlı bulan Canbolat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Modern bir kütüphane olmuş. İlim, irfan medeniyetine sahip bir insanlarız. İlk emri oku olan bir dine mensubuz. Sadece okuyan ve okumakla kalan bir medeniyet değiliz. Öğrendiklerimizi hayatımıza idrak ediyoruz. Karatay Belediyesi,son bir yıl içinde kültürel anlamda önemli çalışmalara imza atmanın mücadelesini veriyor. Konya, eskimeyen bir başkent. Medeniyetimizin kodlarının filizlendiği şehir. Böyle bir şehre, böyle bir kütüphane yakışırdı. Uzun zamandır, sürüncemede olan bir projeydi. Elimizde 100 bine yakın yazma eser depolarda duruyor. Tamamını sergileme ve ziyaretçilere açma noktasında da önemli bir adım atmış olacağız.”

KONYA'NIN ÇOK YÖNLÜ KÜTÜPHANELERİ VAR

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, insanlığın kitap olan ilişkisinin kadim bir ilişki olduğunu kaydetti. Kütüphanelerin genetik kodunda son yıllarda bir kayma yaşadığını ifade eden Turşucu, “Ortaya çıkan yeni teknolojik gelişmeler ile kütüphanenin cazibesinden alan aşıran belli başlıklar ortaya çıktı. Kütüphanelerin fiziksel yapıları değişti. İçinde çok yönlü alanlar yer alıyor. Bu çok yönlü kütüphaneleri Konya'da da görüyoruz. Karatay Belediyesi ile işbirliği içine girmek istedik. Başkan Hançerli, hiç itiraz etmeden yeri bize tahsis etti” şeklinde konuştu.

KARATAY YATIRIMA DOYMUYOR

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de Konya'daki birlik ve beraberlik sayesinde ciddi işlere imza attıklarını belirttti. Son yıllarda 29 okul ve tesis inşa ettiklerini ifade etti.  “19 sağlık ocağı,Karatay'da hizmet halinde. Bir Kültürhan projesi gerçekleştirilecek. Arsası, belediyemiz tarafından tahsis edildi. Mevlana Alanı civarında memleketimizin kültürüne hizmet edecek” diyen Hançerli, şunları kaydetti: “Arsası tarafımızdan tahsis edilen Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi'nin de temeli yakın zaman içinde atılacak. İç  Anadolu ve Konya'daki büyük bir eksikliği kapatacak. Kent Müzesi'nin yapımını gerçekleştireceğiz. Konya'ya büyük bir değer katılacak. Kütüphanelerin insanların sıkça uğradığı yere yapılmalı. Belediyemize ortalama 2 bin 500 insan giriş çıkış yapıyor. En uygun olan yer burasıydı. Her yaştan insana hizmet verebilecek potansiyele sahip. Açılışını yaptığımız kütüphanenin yeri de belediyemiz tarafından tahsis edildi. Açılışı, önemli bir güne denk geldi. 15 Temmuz'un arefesinde bu hain girişimi konuşmamak olmaz. Meydanları boş bırakmayacağız.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum