31 ilçede imzada sorun çıkmayacak

31 ilçede imzada sorun çıkmayacak

Cumhurbaşkanı adayları için seçim kurullarında imza süreci yarın başlıyor. Konya İl Seçim Kurulu Müdürü Ahmet Kiraz, “Vatandaşın oy vermesini zorlaştıracak, geciktirecek bir problem oluşmayacak” dedi

Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu kabul edilenler için seçmenler tarafından ilçe seçim kurullarına teklifte bulunulmasına yarın başlanacak. Cumhurbaşkanlığı Adaylığı için Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener gibi pek çok isim Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurmuştu. Vatandaşlar, aday göstermek istedikleri isim için bağlı bulundukları ilçe seçim kuruluna yarın 08.00'da başlamak üzere 9 Mayıs saat 20.00'ye kadar imza verebilecek. Belirlenen süre içinde 100 bin seçmen tarafından teklif edilen kişiler, geçici aday listesinde gösterilecek. Siyasi partiler tarafından cumhurbaşkanı adayı göstermek için son tarih ise 5 Mayıs olacak. İmza verme işlemi 9 Mayıs'a kadar 08.00-20.00 saatleri arasında yapılacak. Konya'da da Adalet Sarayı içerisinde bulunan İlçe Seçim Kurulları da imza başvuruları için hazır olacak.

KİRAZ: SORUN YAŞANMAYACAK

Konya İl Seçim Kurulu Müdürü Ahmet Kiraz, Cumhurbaşkanı adayları için gerçekleşecek imza süreci boyunca Konya’nın 31 İlçe Seçim Kurulu’nda hiçbir sorun yaşanmaması için tüm önlemleri aldıklarını ifade etti. Sistem ve personel olarak 4-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı aday gösterme sürecine hazır olduklarını belirten Kiraz, şöyle konuştu: “Vatandaşın oy vermesini zorlaştıracak, geciktirecek bir problem oluşmayacak. Sistem hazır. İl ve seçim kurullarımız hazır. Her ilçenin yeterli personeli var. Sabah 08.00 – 20.00 arası 9 Mayısa kadar vatandaşlar gelip istediği adaya imza verebilecek. Herhangi bir arıza ve elektrik kesintisine karşı da tedbirler alındı.

ahmet-kiraz-(4).jpg

HAFTA SONU A KAPISI AÇIK

Ahmet Kiraz, seçim kuruluna girişlerde Cumartesi Pazar günleri vatandaşların Adalet Sarayı girişlerini A Kapısından, (Okullar tarafı) yapabileceğini, diğer günlerde tüm kapılardan girilebileceğini ifade etti.

Belirlenen süre içinde 100 bin seçmen tarafından teklif edilen kişiler, geçici aday listesinde gösterilecek. Seçmenler, ancak YSK tarafından yapılan ilanda belirtilen adaylardan sadece biri için ve bir kez teklifte bulunabilecek. Seçmenler, adaylık teklifi için kayıtlı oldukları ilçe seçim kuruluna bizzat başvuracak. Başvuranın, seçmen niteliğine sahip olduğu ve daha önce aday teklifinde bulunmadığı tespit edildikten sonra ilan edilen listedeki kişiler arasından teklif yaptırılarak adayın bilgilerini ihtiva eden form imzalatılacak ve elektronik ortamda da kaydedilecek. İmza sonrası imzayı atan kişiye imza attığını gösteren bir nüsha verilecek. Partiler bu nüshanın kendilerine ulaştırılmasını talep ediyor. Partilerin Adliye yakınında stant açması bekleniyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.