28 yıldır tarlamız var tapumuz yok

28 yıldır tarlamız var tapumuz yok

Altınekin’de 30 yıldır kendilerine ait olan tarlaları sürdüklerini söyleyen çiftçiler, tarlalarının tapusunun olmadığını belirterek kendilerine bu konuda yardımcı olunmasını istedi.

Altınekin ilçesi Akköy’de 28 yıl önce kendisine verilen tarlayı sürdüğünü ifade eden çiftçi Rıfkı Poçan, “1966 yılında köyümüze toprak komisyonu geldiğinde 4 bin dekar hazine arazisi bizim köye düşmüş. Ancak o gün bazı nedenlerden dolayı tapular verilmedi. Bu tarlalar 1982 yılında köylülere dağıtıldı. O zaman bize tarlalar kira bedelli olarak verilmişti. Defalarca tapuların verilmesi için müracaat etmemize rağmen bir yanıt alamadık. 28 yıldır köyümüzde tarla sahibiyiz ama kiracıyız. Bu durumdan herkes şikayetçi. Biz yıllardır bu toprakların tapularının verilmesini istiyoruz. Birçok yerde bu yapılıyor” dedi.
Başka ilçelerde bu şekilde tarlası olan herkese tarlaların 4 yılı ödemesiz 10 yıl vadeli satıldığını da hatırlatan Poçan, “Ancak bizim tarlalarımızı bize sadece 18 ay taksitle satmak istiyorlar bu devlet içinde devlet demek. Böyle bir ayrıcalık olamaz. 28 yıl önce adam tarla almış, vefat etmiş oğluna kalmış. Ondan bir başkasına kalmış. Ama kimsenin tapusu yok. Bunun için devlet mutlaka bir çalışma yapmalı. Bizim tek isteğimiz 30 yıla yakın bir zamandır sürdüğümüz ve umut bağladığımız tarlaların diğer ilçelerde olduğu gibi uygun koşullar ile bizlere dağıtılması. Tarlalarımız kiralık olunca bazen kirasını ödeyemiyoruz. O zaman faiz biniyor ve borcumuz artıyor.  Çiftçi zaten en zor günlerini yaşıyor. Bir zamanlar en zengin köy idik şimdi en fakir köy olduk. Ekinler yıllardır para etmiyor, sermayemiz bitti, hayvanlarımız satıldı yerine alamadık. Bunun üzerine birde tarla darbesi vurulmasın” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.