2023 vizyonuna “yoga” terapisi!

2023 vizyonuna “yoga” terapisi!

7 bakan ve her yıl değişen müfredata rağmen bir türlü rayına girmeyen eğitim sistemi için şimdi de Budizm öğretisi deneniyor.

Budizm öğretisi “yoga” artık okullarımızda aleni bir şekilde beden eğitimi derslerinde öğretiliyor. Hükümet bir taraftan 2023 Eğitim Vizyonu ile manevi değerlerimize atıfta bulunuyorken, Dışişleri Bakanlığı desteğiyle okullarda “yoga” eğitimi veriliyor.

NİĞDE’DE AB BAYRAĞI ALTINDA İFSAT

Budizm’in bir felsefesi olan ‘yoga’  Avrupa Birliği projesi kapsamında okullarımızda gençlerimizi ifsat ediyor. İfsattan başka bir şeye hizmet etmeyen “yoga” öğretisi Niğde’nin Bor ilçesinde bulunan Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi’nde gençlerimize aşılanıyor. Lisece hazırlanan ve “Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansının” desteklediği Erasmus + Projesi ile gençlere yoga eğitimi verilmeye başlandı.

4 ÜLKENİN ORTAK PROJESİ 2 YIL SÜRECEK

Türkiye ile 4 ülkenin ortaklaşa hazırladığı projede öğrencilere, Türkiye “yaratıcı drama”, Portekiz “yoga ve spor aktiviteleri”, İtalya “İş birlikçi öğrenme ve tartışma”, Polonya “hikaye anlatma”, Litvanya ise “düşünce haritaları yöntemleri” konularında eğitim verecek. Bu kapsamda ilk olarak Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencilerine Portekiz’den gelen eğitmen tarafından yoga eğitimi verildi. Yaklaşık 2 yıl sürmesi öngörülen projede, her bir yöntemin yerinde uygulanması, katılımcı ülkelerin 20 yabancı öğrenciyi ağırlaması ve bir rehber kitap hazırlanması planlanıyor.

 

BAHANE SINAV STRESİ

Budizm öğretisinin okullarımızda öğretilmesinin bahanesi ise sınav stresi. Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi’ndeki gençlerimize öğretilen Budizm öğretisi “yoga” diğer okullara da yaygınlaştırılmak isteniyor. Proje koordinatörü Hayriye Arı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ortaklarından Portekiz’in yoga ile sınav stresinin yenilebileceğini önerdiğini iddia ederek şunları kaydetti: “Öğrencilerimiz çok fazla sınav stresi ve kaygı yaşadıkları için bu yöntemin öğrencilerimiz için çok faydalı olacağına inandık ve ülkemize arkadaşları davet ettik. Portekizli hocamız eşliğinde bir hafta boyunca yoga seansları düzenledik.”

DİĞER OKULLARA DA ÖRNEK TEŞKİL ETMEK İSTİYORUZ

Yoganın beden eğitimi derslerine ekleneceğini söyleyen Arı, “Bundan sonra da bu seansları beden eğitimi derslerine ekleyerek öğrencilerimizin stresle baş etmesine yardımcı olmak istiyoruz. Böyle bir uygulama Niğde’de ilk defa yapılıyor. Biz bu uygulamayla diğer okullara da örnek teşkil etmek istiyoruz. Portekizli eğitmenimiz bu yöntemin oldukça başarılı olduğunu söylüyor. Biz de bunu sene boyunca öğrencilerimiz üzerinde uygulayarak deneyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

GENÇLERİMİZE YOGA FELSEFESİ NAKŞEDİLMEK İSTENİYOR

Eğitimin sınava indirgendiği ülkemizde, sınav stresini yendiğine inandırılan Budizm öğretisi “yoga” öğrencilere benimsetiliyor. Yoga yapan 11. sınıf öğrencisi Sümeyye Turan’ın “Sınavda faydası olacağına inanıyorum. Çok fazla strese giriyoruz” söyleminden de anlaşılacağı üzere yoga gençlerimizin zihinlerine nakşedilmek isteniyor. 11. sınıf öğrencisi Göktuğ Başaran ise “Yoga yaptığım zaman sakinleşmiş hissettim. Eskimiş enerjiyi yeni enerjiyle değiştirdik. Önümüzdeki sınavlar çok kolay olmadığı için bir seansla olabileceğini düşünmüyorum ama sürekli yaptığımız zaman faydası olur. Yogaya devam edeceğim” ifadelerini kullanması gençlere nasıl bir yoga aşısı yapıldığının bir göstergesi.

YOGA GAYRİMÜSLİMLERİN BİR FELSEFESİDİR

Mustafa Kasadar, “İslam, hiçbir şekilde kafirlere benzememeyi açıkça emretmektedir. Yoga gayrimüslimlerin bir felsefesidir. Bizim gençlerimize ruhları teskin edilsin diye namaz kıldırılmazken Allah’ın kesin emri yerine getirtilmezken, namaz saatlerine imtihan konularak Cuma namazı engellenirken, yoga derslerinin getirilmesi esef verici bir durumdur” dedi.

KÖKENİ PUTPERESTLİĞE DAYANAN BİR UYGULAMA

ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, "Yoga, Budizm'in kendi inanç sistemi içerisinde, kökeni putperesliğe dayanan bir uygulamadır. Eğitim sisteminin temelindeki maddiyatçı bakış açısı nedeniyle bu haldeyiz. Erbakan Hocamız, 'Çocuklarımızın kalbine koyduğumuz şey önemlidir' derdi" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.