19 şehit ailesine ve 11 gaziye madalya

19 şehit ailesine ve 11 gaziye madalya

Konya Valiliği tarafından Şehit ve Gazi Aileleri Devlet Ödünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi. Törende 19 şehit ailesine ve 11 gaziye madalya ve beratları takdim edildi.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törene; Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Konya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer,  AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversite temsilcileri, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, çok sayıda şehit ailesi ve yakını ile, gaziler katıldı. Tören, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı katılımcılarla paylaşıldı. Şehit ve gazilerin geçmişleri okundu. Törende 19 şehit ailesine ve 11 gaziye madalya ve beratları takdim edildi. Törende konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, ecdadımızın topraklarımızın bütünlüğü için geçmişten beri şiddetli bir mücadele içinde olduğunu ifade etti.

yeni-haber-(1).jpg

"Vatan ve bayrak denilince ölüme koşarak giden bir milletin fertleriyiz" diyen Canbolat, "Şanlı tarihimizde kimsenin esaretine boyun eğmemiş Türk milleti olarak, 30 yılı aşkın süredir Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere birçok ilimizde başlayan saldırılara karşı koyduk. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır düsturuyla vatanı, bayrağı ve inancı için can vermeyi çok önemli görmekteyiz. Şehit olmak, her birimizin hayali ve dualarında olan yüce bir duadır. Birliğimize saldıran dahili ve harici düşmanlar, milletimizin tokatı ile tarumar olmuştur. Olmaya da mahkumdur. 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen hain bölme girişimi, aziz milletimizin kararlılığı ile geri püskürtülmüştür. Bu duruş ile dünyaya çok önemli bir mesaj verdik. Şehit aileleri,  aziz şehitlerimizin yadigârlarıdır. Sizin sorunlarınız ile ilgilenmek, bizlere borçtur. Peygamberlikten sonra en kutlu mertebe şehit olmaktır. Gazilerimizi de kutlamak istiyorum. Afrin operasyonuna katılan ordumuza da dualar ediyoruz"  açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.