'15 yıldır değerlerimizden taviz vermeden hizmetteyiz'

'15 yıldır değerlerimizden taviz vermeden hizmetteyiz'

Özel Farabi Hastanesi yönetimi düzenlediği toplantıda Konya basını ile bir araya geldi. Toplantıya Özel Farabi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Arıcan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Cevat Özpınar, Farabi Hastanesi yönetim kurulu üyesi Mustafa Dura

Toplantıda konuşan Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Özpınar, Farabi Hastanesi’nin 2009 yılında hizmete girdiğini hatırlatarak, 15 yıldır değerlerinden taviz vermeden hizmet verdiklerini söyledi. Farabi Hastanesi olarak kurumsal kimliğe büyük önem verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Özpınar, “15 yıldır kırmızı çizgilerimizi bozmadık. Kurumsal bir hastaneyiz. Hekimlerimizin büyük bir kısmı 15 yıldır görevde. Hastanemizde her zaman gerçek kaliteli hizmet vermek öncelik oldu. Bu hastane 2 bin kişiye direkt ekmek sağlıyor. Bizim. 330 çalışanımız var. Hastanemizde 15 yıldır 30 bin doğum gerçekleşti. 25 bin kişiye anjiyo yapıldı ve 300 binin üzerinde ameliyat gerçekleştirildi” dedi.

KONYA SAĞLIKTA ÇOK İLERİDE

Konya’nın sağlıkta Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu dile getiren Özpınar, “Konya sağlıkta çok şanslı bir şehir. Devlet hastaneleri, devasa tıp fakültesi hastaneleri ve özel hastaneler hizmet veriyor. İlk projeli özel hastane olarak hizmet verdik. Ülkemiz gelişiyor özellikle de sağlık hizmetlerinde çok geliştik. Konya’da sağlıkta çok iyi yerlerde. Özellikle pandemide bu durum ortaya çıktı. Diğer ülkelere çok başarılı bir hizmet verdik. Ülkemiz sağlıkta gelişti. Sağlıkta kıyaslarken en önemlisi bebek ölüm hızıdır. Ülkemizde bu rakam çok düşük oranda. Binde 5,9’a kadar düştü. Bir zamanlar bu rakam binde 130 idi. Bir zamanlar Avrupa’da bu rakam binde 120 idi. Çok gelişmiş ülkelerde binde 3. Şu anda 15 bin kişiye bir ambulans düşüyor. Bir zamanlar 120 bin kişiye bir ambulans düşüyor. Sağlıkta hizmet kalitesinin yükselmesi hepimizi olumlu yönde etkiliyor. Genç nüfusun artması lazım. En az 3 çocuk olmalı. Genç nüfus azalıp yaşlı nüfus azalıyor. Avrupa ülkelerinde yaşlı nüfus daha fazla artıyor. Nüfus piramidimiz bozuluyor. Buna acilen önlem almak zorundayız” diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum