15 bin nüfusa bir sağlık ocağı!

15 bin nüfusa bir sağlık ocağı!

Köyleri ile birlikte yaklaşık 15 bin nüfusa sahip olan Emirgazi İlçesinde tek bir Sağlık Ocağının bulunması sıkıntıların yanı sıra tepkilere neden oluyor

DOKTOR VAR CİHAZ YOK!
Emirgazi İlçesi sağlık alanında yaşadığı sıkıntılardan kurtulmak için yetkililerin desteğini bekliyor. Türkiye genelinde ‘Aile Hekimliği’ uygulamasına geçilmesi ile birlikte Emirgazi İlçesi’ndeki tek sağlık ocağında da aynı uygulama başlatıldı. Toplam 4 doktorun bulunduğu Emirgazi İlçesi Sağlık Ocağı’nda doktorların binlerce aileyi muayene etmesi bir tarafa sağlık ocağında hiçbir cihazın bulunmaması ile yaşanan sıkıntılar vatandaşları çileden çıkarmaya başladı. Çünkü muayenenin ardından teşhis için önemli olan tüm tahlil ve tetkikler Karapınar, Ereğli ve Konya’ya gönderiliyor.
Bu duruma tepki gösteren ilçe sakinleri gerek nüfus gerek yüzölçümü açısından oldukça büyük bir ilçe olmalarına rağmen sağlık sektöründe yaşanan bu rezalete son verilmesini istedi. Sağlık Ocağı’nda muayene olduktan sonra sıkıntıların başladığını ifade eden İlyas Bayrakçı, “Burada görev yapan doktorlar ellerindeki tüm imkanları kullanıyor ancak yeterli olmuyor. Çünkü sağlık ocağında hiçbir cihaz yok. Kan veriyoruz, idrar veriyoruz tahlil sonuçlarını en az bir hafta sonra alıyoruz. Sözde gelişen bir Türkiye’de böylesine sağlık sorunun yaşanması kabul edilemez” dedi.
İlçede kalp krizi geçiren bazı vatandaşların ne yazık ki teşhisleri konulmadan başka hastanelere sevk edildiğini de dile getiren Bayrakçı, “Özellikle yaşlı hastaların kalp krizi geçirmeleri halinde anında müdahale edecek bir sistem yok. Hastanın kalp krizi geçirdiği bilinmesine rağmen çaresizlikten ya başka ilçeye ya Konya’ya gönderiliyor. Bu da hastanın daha kötüleşmesine neden oluyor. Bu nedenle bazı hastaların hayatlarını kaybetmelerine bile tanık olduk” diye konuştu.
BİZİM DİĞER İLÇELERDEN NEYİMİZ EKSİK?
Emirgazi’nin sağlık ocağından çok tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyaçlarının olduğunu da belirten Bayrakçı, “Birçok ilçenin nüfusu bizden az olmasına rağmen sağlık alanında sıkıntıları yok. Kendilerini idare edecek hastane, doktor ve cihaza sahip. Ancak biz bunların tümünden mahrumuz. Bizim de diğer ilçelerde olduğu gibi hastane istemek en doğal hakkımız. Sesimizin bir an evvel duyulmasını ve sorunlarımızın çözüme kavuşturulması için yetkililerin desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
EROL ERDAL EMİRGAZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.