Yüzde 2 yaşama şansı vardı

Yüzde 2 yaşama şansı vardı

Aksaray'da kalbinden ve akciğerinden bıçakla yaralanan ve yaşama şansı yüzde 2 olduğu belirtilen genç, doktorların çabalarıyla hayata tutundu.

Aksaray'da kalbinden ve akciğerinden bıçakla yaralanan ve yaşama şansı yüzde 2 olduğu belirtilen genç, doktorların çabalarıyla hayata tutundu. K.Y. (18), Kent merkezinde karşılaştığı kimliği henüz belirlenemeyen kişi ile tartışmaya başladı.
    
Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda, kalp ve akciğerinden aldığı darbelerle ağır yaralanan K.Y, Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
    
Yaşama şansının yüzde 2 olduğu belirtilen gence, Aksaray Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Dinçer Uysal ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Sunamak ve ekibi müdahale etti.
    
K.Y, saatler süren ameliyat sonrası hayata döndürüldü.
    
Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Op. Dr. Dinçer Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, K.Y'nin acil servise geldiğinde, durumunun çok ciddi olduğunu söyledi.
    
K.Y'nin göğsünden aldığı bıçak darbeleri nedeniyle akciğer toplardamarı ile kalbin atar damarının kesildiğini ifade eden Uysal, ''Hastanın yüzde 2 yaşama şansı vardı. Hastayı acil olarak ameliyata aldık. O kadar çok kan kaybetti ki; bir ara damarlarında kan kalmadı, sadece bizim dışarıdan verdiğimiz serum dolaştı. Gerçekleştirdiğimiz ameliyatla hastanın toplardamar ve atardamarında oluşan kesileri onardık. Hastamızın şu anda Cerrahi Yoğun Bakım servisinde tedavisi devam ediyor. 3-4 gün içinde de taburcu edeceğiz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.