Yerli kola üreten firma halka arz olacak! Toplanan parayla yatırım yapacak

Yerli kola üreten firma halka arz olacak! Toplanan parayla yatırım yapacak

Türkiye'de vatandaş borsaya açılan yeni firmaları yakından takip ediyor. Halka arz başvurusu yapan firmalara bir yenisi daha eklendi. Yerli ve milli kola üreten Meysu halka arz olacak. Toplanan parayla yapılacak yatırımlar paylaşıldı.

Türkiye'de son yıllarda halka arz olup Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan firma sayısında rekor artış var. Vatandaş halka arz başvurusu yapan firmaları yakından takip ediyor.

kola-444.jpg

Söz konusu firmalara yatırım yapanlar yüksek kazanç elde etmeyi umuyor. Son zamanlarda en çok gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar halka arz oluyor.

4569688.jpg

BOYKOT BAŞLAYINCA FİRMA SATIŞLARI ARTIRDI

Coca Cola'nın boykot edilmesiyle yerli kola üreten firmalar satış rekorları kırdı. Türkiye'nin yerli kola üreticisi Meysu ise en çok tercih edilen markalar arasında yer aldı. 1948 yılında kurulan Meysu, 76 yıldır aralıksız üretim yapıyor. İçecek üretimi serüveni ise 2000 yılında başladı. 23 yıldır içecek sektöründe birçok ürün üretiliyor. 60'dan fazla ülkeye ihracat yapan Meysu ülke ekonomisine önemli katkıda bulunuyor.

meysu.jpg

MEYSU HALKA ARZ DETAYLARI AÇIKLANDI

Meysu Gıda San. ve Tic. A.Ş. taslak izahnamesini SPK onayına sunarak halka arz sürecini resmen başlattı. Toplam 43.000.000 adet payın satışı düşünülen halka arza Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderlik edecek. Halka arzda satılacak payların 30.000.000 adedi sermaye artırımı, 13.000.000 adedi ortak satışı yöntemi ile satışa sunulacak.

kola-44455.jpg

HALKA ARZDAN GELEN PARAYLA YATIRIM YAPILACAK

Şirket halka arzdan gelecek fonun kullanımını taslak izahnamesinin 254. sayfasında yüzde 20-30 İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikaya ilave meyve suyu konsantre hattı kurulması, yüzde 20-30 İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikaya ilave meyve suyu plup hattı kurulması, yüzde 20 -30 işletme sermayesi, yüzde 10 -20 arazi ve çatı GES (güneş enerji santrali) yatırımları, yüzde 5 -15 Kayseri OSB’de bulunan fabrikanın kapasite ve verimlilik artışına yönelik yatırımı olarak açıklandı. Meysu halka arz ile tesislerindeki kapasiteyi artıracak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum