Yerleşik Yabancılar, Sokak Kedileri İçin Evlat Edinme Kampanyası Başlattı

Yerleşik Yabancılar, Sokak Kedileri İçin Evlat Edinme Kampanyası Başlattı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde yerleşik yaşayan yabancılar sokak kedileri için 'Bir Kedicikte Siz Evlat Edinin' kampanyası başlattı. Side'de bir restoranda bir araya gelen Side Sokak Kedilerini Koruma Platformu gönüllüleri...

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde yerleşik yaşayan yabancılar sokak kedileri için 'Bir Kedicikte Siz Evlat Edinin' kampanyası başlattı.

Side'de bir restoranda bir araya gelen Side Sokak Kedilerini Koruma Platformu gönüllüleri yerleşik yabancılar, sokakta yaşayan kedilere yardım çağrısında bulundu. Kedi sever yerleşik yabancılar, Manavgat ve Side Mahallesi'nde yardıma muhtaç 300'e yakın kedinin bulunduğunu belirtti.

Side Sokak Kedilerini Koruma Platfomu Başkanı Suffan Daniella, kedilerin çok temiz bir hayvan olduğunu, pisliklerinin yaptıktan sonra toprakla örten hayvanlar olduğu için çevre hijyeninde insanlara davranışlarıyla mesaj verdiklerini söyledi.

Side'de 300'e yakın sokak kedisi tespit ettiklerini belirten Daniella, bunların çoğunun aktif sezonda turistlerin verdiği yiyecek, evden atık ve restoran yiyecek atıklarıyla beslendiğini kaydetti. Daniella, "Kedilerde bu eko sistemin bir parçası. Hepimiz yaşamada ekolojik zincirin halkasını oluşturuyoruz. Bu sebeple kedilerle bu zincirin önemli halkasını teşkil ediyor. Özellikle sokak kedileri kışın çok mağdur oluyor. Yiyecek bulmada zorluk çekiyorlar. Bizde yerleşik yabancılar olarak kedileri evlat edinme kampanyası başlattık. " dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.