Yeni adli yıl sorunlarla başladı

Yeni adli yıl sorunlarla başladı

Adli tatil bitti, sırada icraat var. Yaklaşık 40 günün ardından yargı tekrar işbaşı yaptı.

Yeni dönemle birlikte acil çözüm bekleyen sorunların ise çözüme kavuşturulması bekleniyor. Yeni dönemde adalet sistemini tıkayan uzun tutukluluk,  yargılamaların süresi, dosya sayısının yüksekliği gibi sorunlara çözüm getirilmesi beklenirken yine uzun bir çalışmanın ürünü olan Yargı Reformu’nun da siyasetin ilk gündem maddeleri arasında olması bekleniyor…

Yeni adli yıl açılışı önceki gün gerçekleşti. Ancak yeni dönem sorunlarla başladı. 20 Temmuz’da başlayan Adli Tatil, 1 Eylül’de sona ererek, yeni dönem açılışı ise 2 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirildi. Yeni dönemde ise yargıda çözülmeyi bekleyen onlarca sorun yer alıyor. Çözülmeyi bekleyen sorunların başında Yargı Reformu Strateji Belgesi yer alırken, vatandaşların yeni anayasa talebi de bu dönemin en çok konuşulacak konuları arasında yer alacak.

YARGIYI YENİ DÖNEMDE YOĞUN İŞ BEKLİYOR

Adli tatil bitti, artık icraat zamanı! Türkiye yargısı 40 günlük tatilin ardından işbaşı yaptı! Tatilin bitmesiyle birlikte yargı bürokrasisini yoğun iş yükü karşıladı. Yeni dönemde yargı kritik davalar beklerken, adalet sistemini tıkayan uzun tutukluluk, yargılamaların süresi, dosya sayısının yüksekliği gibi sorunlara çözüm siyasetin ilk gündem maddelerini oluşturacak. Öte yandan bir yıldan fazladır Adalet Bakanlığı’nın çalıştığı ve paydaşların görüşlerine başvurduğu Yargı Reformu Strateji Belgesi de bu dönemin ilk konuları arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.