Yazıcıoğlu'nu FETÖ'cü Tuğamiral mi öldürdü?

Yazıcıoğlu'nu FETÖ'cü Tuğamiral mi öldürdü?

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin iddialar bitmiyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili oklar, FETÖ/PDY’ye çevrilirken, Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarından Selami Ekici, çarpıcı iddialar gündeme getirdi. Ekici, FETÖ darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle cezaevine konulan Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka’nın, Yazıcıoğlu’nu ölümünde rol oynayan ekibin başı olduğu yönünde emniyet istihbarat kaynaklarından duyum aldıklarını iddia ederek Manka hakkında Yazcıoğlu dosyasını soruşturanKahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

FETÖCÜ MANKA NEREDEYDİ?

Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarından Ekici, iddialarını şöyle sıraladı: “Manka hakkında 9 Ağustos’ta Yazıcıoğlu dosyasını soruşturan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Savcı henüz Manka’nın ifadesini almış değil. 15 Temmuz’dan önce emniyet istihbarat birimlerinden Manka’nın lideri olduğu 6 kişilik bu ekibin Yazıcıoğlu’nun ölümünde rol aldığı bilgisi geldi. Manka’nın olaydan sonra enkaz mahallinde olduğu yönünde iddialar bulunmakta. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi’nin de bir çalışma yürüttüğü gibi iddialar da mevcut. Bu şahsın olay tarihinde nerede olduğunun araştırılmasını talep ediyoruz. Olay günü kişisel telefonu ve göreviyle ilgili telefonlarının yine askeri haberleşme sistemindeki kayıtlarda sinyal verdiği yerlerin araştırılmasını talep ediyoruz. Manka, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ/PDY çetesinin elebaşlarından biri olarak tutuklandı. Manka’nın şüpheli sıfatıyla soruşturularak 25 Mart 2009 öncesi ve sonrasının etraflıca araştırılmasını istiyoruz.”

FETÖ'NÜN 1 DOLARI ÇIKTI

Darbe girişimi kapsamında 18 Temmuz’da tutuklanan Tuğamiral Manka’nın dinlenme odasında örgüt içindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı iddia edilen 1 dolar ele geçirilmişti.

Helikopter 48 saat sonra bulunabilmişti

Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopter, 2009’da Kahramanmaraş mitinginden Yozgat Yerköy mitingine hareket etmek için havalanmış, 6 kişinin bulunduğu helikopter bilinmeyen bir nedenle saat 15.03’te Sisne ve Kızılöz köyleri arasındaki Keş Dağı Kurudere Kanlıçukur mevkine düşmüştü. Yazıcıoğlu ve helikopterdekilerin naaşına 48 saat sonra ulaşılabilmişti. Otopsi raporunda ise Yazıcıoğlu’nun düşme anından sonra 1 saat daha hayatta kaldığı belirtilmişti. 

BU ADAMLAR KİM?

Ekici, iddialarına şöyle devam etti: “Yazıcıoğlu ile aynı helikopterde bulunan rahmetli gazeteci İsmail Güneş’in kaza sonrası yaptığı telefon görüşmeleri herkesin malumu. Güneş, kazanın ardından 112’yi arayarak, ‘Kim bu adamlar ya’ diye bir cümle sarf ediyor. O dönem bu konunun üzerinde çok durulmamıştı. Hatta Güneş’in kazanın şokuyla ağaçları insan gibi gördüğü dile getirilmişti. BBP Erzurum eski İl Başkanı Emrullah Önalan, savcılık ifadesinde Yazıcıoğlu’nun ölmeden önceki 17 saniyelik görüntüsünü izlediğini söylemişti. Bu görüntüleri 2009’da eski bir polis muhabiri olan gazeteci Ahmet Akpak ile izlediğini, Muhsin Başkan’ın ölümünden önce çömelmiş ve elleri dua eder vaziyette görüldüğünü, gömlek yakasının açık olduğunu dile getirmişti. Görüntülerde 3 kişinin Yazıcıoğlu’na yaklaştığını, çekimlerin bu kişilerin arkasında olan bir başkası tarafından kaydedilmiş olabileceğini öne sürdü. Görüntülerin peşine düşünce görüntülerin sahibi olduğu ileri sürülen Ahmet Akpak’ın 2010’da şeker komasından öldüğünü öğrendik. Görüntülerin Ahmet Akpak’ın oğlu Alper Akpak’ta olabileceği şüphesiyle Alper Akpak’a ulaştık. Alper Akpak, babasının eşyalarının olduğunu, arşivlerini kontrol edip görüntüleri bulduğu takdirde teslim edeceğini söyleyip bir  hafta süre istedi. Akpak sonrasında telefonlarımıza çıkmayınca delil kararttığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduk. Savcılık Akpak hakkında soruşturma yürütüyordu. Akpak, ifadesine başvurulacağı sırada Kasımpaşa’daki bir taraftar kavgasında öldürüldü.”

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.