Yazar Şerife Bozoğlan   Eker’den iki yeni kitap

Yazar Şerife Bozoğlan Eker’den iki yeni kitap

Yazar Şerife Bozoğlan Eker, Güzelliğin Dili ve İkindi Yağmurları Kitabı ismi çıktı. Kitabını tanıtan Yazar Şerife Bozoğlan Eker, yeni kitaplarını çıkartmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Güzelliğin dili kitabını üretken bir şair, yazar olan Şerife Bozoğlan Eker Hollanda’da gördüğü eczacılık eğitiminin yanında diğer eğitimler ve deneyimler ışığında bu muhteşem reçeteleri okuyuculara sunuyor.

KADIN VE ERKEK BAKIMLI OLMALI

Eker, kitaplarıyla ilgili şunları söyledi: “Güzellik üzerine ciltler dolusu kitaplar yayınlansa yine de yetersizdir. Güzellik, bakım deyince sadece kadınlar anlaşılıyorsa çok yanlış ve eksiktir. Güzellik ve bakım insanlar için gereklidir. Ruh, beden ve akıl güzelliğinin yanında beden güzelliği de önemlidir. Güzellik bir canlının, somut bir nesnenin veya soyut bir kavramın algısal haz duyumsatan, hoşnutluk veren hususiyettir. Güzellik toplum biliminin toplumsal ruh biliminin ve kültürün bir parçasıdır. Değişik çağlarda filozoflar güzelliğe farklı tanımlar getirdiler. Plotinus güzelliğin ilahi aklın eşya alemindeki ışıltısı der. Hegel’e göre güzellik tabiatın kendisinin bütünündeki mutlak ruhun görüntüsüydü. Güzel olanın bakılana değil bakana göre belirlenir. Güzellik duyumların ötesinde ilahi aklın dünyaya yansımasıdır. Estetik yaşının erken yaşlara indiği dönemlerden geçiyoruz. Elbetteki estetiğe karşı değiliz. Gerekliyse ihtiyaç halinde tabiiki yapılabilir. Her devir her çağda güzellik anlayışı değişse de genel kurallar hep aynıdır. Bunlar evrenseldir. Eski devirlerden beri yazılanları inceleyip, araştırdık. Kimyasalların ömrü 80-100 yıllıktır. Bundan önce insanlar neler yapıyordu. Biyolojik yaşlanma kaçınılmaz. Onu durduramayız. Amaç yaş alırken hayatı keyifli hale getirmek. Güzel geldik dünyaya. Dönüşümüzde güzel olsun. Güzellik, kişisel bakım sadece kadınlara has bir özellik değildir. Erkeklerde kendine olan saygısından bakımlı olmak zorundadır. Güzelleşmek için kozmetiğe ihtiyacımız yok. Evimizde elimizin altındaki doğal malzemelerle hem pratik, doğal, ekonomik güzelleşebiliriz. “Her canlının bir yaşam döngüsü vardır. Dış güzelliğin yanında iç güzelliği, ruh, beden ve zihni pozitif yönlendirirsek yaş alır ama yaşlanmayız.”

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum