Yaz Kur’an kursları büyük ilgi görecek

Yaz Kur’an kursları büyük ilgi görecek

Her yaz Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kurslarının kayıtları başladı. 2023 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 3 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında yapılacak

Camilerdeki yaz Kur’an kursları kayıt tarihleri, okulların kapanmasıyla beraber başladı. Yaz tatiline çıkan on binlerce öğrenci, tatilde Kur’an eğitimi almak için mahalle camilerine ve Kur’an kurslarına kayıtlarını yaptırıyor.

Konya İl Müftü Yardımcısı ve Karatay İlçe Müftü Vekili Abdullah Yalman, Konya’da 31 ilçe dahil tüm camilerde ve Kur’an Kurslarında Yaz Kur’an Kursu eğitimi yapılacağını söyledi. Yalman, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından belirlenen kriterler ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da Yaz Kur’an Kurslarında çocuklarımıza dini eğitim vereceğiz. Bu yıl yaz kursları 03 Temmuz-11 Ağustos arasında 31 ilçenin tamamında öğrenci sayısına bakmaksızın gerçekleştirilecek” dedi.

adsiz.jpg

YAZ KURSLARINA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

Camilerde ve Kur’an Kurslarında hocaların Kur'an-ı Kerim ve ilmihal dersi vermeye hazır olduklarını dile getiren Yalman, "Camiler de bir okul. Hayatın öğretildiği ahlaki erdemlerin yaşanarak öğrenildiği birer mekteptir. Yaz Kur'an kurslarımız kurban bayramında hemen sonrasında 3 Temmuz Pazartesi günü açılacak. Camilerimiz çocuklarımızın okulu. İstiyoruz ki yaz kurslarımızda bütün camilerimiz dolsun taşsın. Yaz Kur'an kursları Diyanet İşleri Başkanlığımızın en başta gelen hizmetlerinden birisidir. Yaz Kur’an kurslarında örgün eğitimde devam eden öğrencilerin yaz tatili döneminde tatille birlikte eğitimi birleştirdikleri bir dönemdir. Yaz Yaz Kur'an kurslarının neden önemli? Çünkü yapılan bir istatistikte, toplumumuzun yüzde 85’i hayatları boyunca yaşadıkları dini hayattaki bilgilerinin yaz kurslarında öğrendiklerini söylüyorlar. Yani ömrü boyunca yaz kurslarında öğrendiği bilgilerle dini hayatını yaşıyorlar. O yüzden çok önemli. Bizler de müftülükler olarak yaz Kur'an kurslarımıza çok önem veriyoruz. Bunun için bütün camilerimiz ve Kur’an kurslarımızı hazır hale getiriyoruz. Ondan öncesinde cami ve Kur'an kursundaki hocalarımıza özel eğitimler, yaz kurslarının kurslarındaki yapacakları işlemlerle ilgili eğitimler veriyoruz dolayısıyla her yönüyle madden manen ve fiziki olarak ve kafa olarak bütün hocalarımız şu anda yaz kurslarımıza hazır. Bayramdan sonra üç Temmuz'da başlayacak olan bu kurslarımıza bütün öğrencilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KONYA’DA KURSLARIMIZA YOĞUN İLGİ VAR

Yaz Kur’an kurslarına Konya’da büyük bir teveccüh olduğunu vurgulayan Yalman, geçen yıl yaz kurslarında 110 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. Yalman, şunları kaydetti: “Diyanetin en önemli hizmetlerinden birisi yaz kursları ve 4-6 yaş kurslarımızdır. 4-6 yaş kurslarımız yazın da yine durumu uygun olan kurslarımızda yaz kursu açılacak. Bu sene yatılı olan Kur'an kurslarımızda da mevzuatın izin verdiği ölçüde ve sayıda yatılı öğrenci alınacak ama Konya'mızda elhamdülillah çok büyük yoğun bir talep olduğundan dolayı yatılı yaz kurslarımızda kontenjanlar erkenden doluyor. Bundan dolayı vatandaşlarımızı bu konuda müracaatta erken davranmalarını tavsiye ediyoruz. Mevzuatın izin verdiği sayıda öğrenci alabiliyoruz. Mevzuat diyor ki şu kadar metrekare yerde şu kadar öğrenci kalabilir. O yüzden ondan fazla öğrenci alamıyoruz. Öğrencilerin güvenliği ve sağlığı açısından o sayılara dikkat ediyoruz. Yaz kurslarımızda öğrencilerimize tabii ki başta Kur'an-ı Kerim, Temel dini bilgiler ve peygamber efendimizin hayatı ile ahlaki, erdemli davranışlar ve değerler eğitimi yapılıyor.”

KURSLAR İLE ÇOCUKLARIMIZI CAMİLERE ISINDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bu yıl Kur’an kurslarında 3+1 eğitim sistemi uygulanacağını belirten Konya İl Müftü Yardımcısı ve Karatay İlçe Müftü Vekili Abdullah Yalman, “Bu yıl yatılı olmayan gündüzcü kurslarımızda 3 ders Kur’an eğitimi temel dini bilgiler değerler eğitimi gibi ders başlıkları işlenirken dördüncü ders saatinde çeşitli etkinlikler ve uygulamalı eğitimler düzenleyeceğiz. Burada en önemli amaçlardan birisi yaz kurslarımızın çoğunlukla cami ortamında yapılmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü çocuklarımız camiye alışsın. Cami ortamını görsün. Camiyi tanısın. Caminin havasını teneffüs etsin istiyoruz. O yüzden ders saatlerimizi de öğle namazına kadar sürecek saatlerde planlıyoruz. Bununla ilgili yine Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle yaptığımız protokolde ihtiyaç olan ilçelerimizde okulların sınıfları da derslik olarak kullanılabiliyor. İlçe milli eğitim müdürlükleriyle müftülüklerimiz görüşerek ihtiyaç olduğu zaman okulların sınıflarında da yaz kursu, derslikler açılabiliyor. Orada öğretmenlerimiz ihtiyaç olursa değerlendirilebilir, görevlendirilebilir ama onun dışında bizim başta Kur'an kursu hocalarımız, imam hatiplerimiz, müezzin kayyımlarımız yaz kurslarımızda görevlendirilir. Onun yanında ihtiyaç olan yerlerde de Diyanet İşleri Başkanlığımızın bize verdiği sayıda fahri yaz Kur'an kursu öğreticileri aldık, sınavlarını yaptık. Onların görevlendirmeleri de şu anda yapılıyor. Dolayısıyla yani ihtiyaç olan ben çocuğumu camide ve Kur'an kursunda yaz kursunda göndermek istiyorum diyen vatandaşlarımızın hepsinin evlatlarını kendi çocuklarımız olarak görüyor ve onları eğitmek için yoğun mesai yapmaya gayret ediyoruz. Son bir hatırlatma olarak da hocalarımız ve cemaatimizden, camilerimize gelen çocuklarımızı sevgi ve şefkatle ve de hoşgörü ile karşılamalarını ve onların güzel yüreklerinde olumsuz bir cami ve yaz kursu hatırası bırakılmaması için azami hassasiyet göstermelerini rica ediyorum” diye sözlerini tamamladı.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.