Vaşak, Sivas’ta 2. Kez Görüntülendi

Vaşak, Sivas’ta 2. Kez Görüntülendi

Bir süre önce kurulan Sivas Doğa ve Yaban Hayatı Fotoğrafçıları grubu Sivas’ta ender görülen yaban hayvanlarından vaşağı 2. kez görüntüleyerek vaşağın sık görünen türler arasında yerini almasını sağladı. Vaşak en son geçtiğimiz...

Bir süre önce kurulan Sivas Doğa ve Yaban Hayatı Fotoğrafçıları grubu Sivas’ta ender görülen yaban hayvanlarından vaşağı 2. kez görüntüleyerek vaşağın sık görünen türler arasında yerini almasını sağladı. Vaşak en son geçtiğimiz Ocak ayında görülmüştü.

Grubun üyeleri Vedat Esen, Oğuz Önür, Eray Şimşek, Güray Tayyar Şimşek ve Murat Güler, geçtiğimiz eylül ayında yaptıkları arazi tarama çalışmasında, ülkemizde nadir olarak görülen vaşağı görüntülemeyi başardı. Sivas’ın kuzeyinde görüntülenen vaşak, Sivas'ın zengin canlı çeşitliliğine sahip olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sivas’ta 2 yıldır faaliyet gösteren Sivas Doğa ve Yaban Hayat Fotoğrafçıları grubu, kendi çabalarıyla amatör olarak sürdürdükleri çalışmalarda birçoğu ender olmak üzere 217 kuş, 26 memeli, 23 sürüngen ve 5 amfibi türünü fotoğraflayarak, Sivas'ın Türkiye'nin en zengin canlı çeşitliliğine sahip alanlardan biri olduğuna dikkati çekmeyi başardı.

Grubun geçen sürede fotoğraflamayı başardığı türler arasında Beyazbantlı Dağ Engereği, Türk Avurtlağı, Savi’nin Cüce Yarasası, Toprak Kurbağası, Akkuyruklu Kartal, Puhu ve Yaban Keçisi gibi ülke genelinde doğal ortamında çok az fotoğraflanan türler de bulunuyor.

Sivas Doğa ve Yaban Hayat Fotoğrafçıları adına açıklamada bulunan Vedat Esen, Sivas'ın kültürel tanıtımı ve canlı çeşitliliğine dikkat çekerek bu değerlerin korunması için çalıştıklarını, bu konuda duyarlı olanların gruplarına destek olabileceğini belirtti.

Vaşak en son Geçtiğimiz Ocak ayında İmranlı ilçesinde görüntülenmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.