Valilikte tasarruf dönemi

Valilikte tasarruf dönemi

Karaman Valisi Murat Koca, gereksiz yakıt tüketiminin önlenebilmesi amacıyla başta kendi makam oracı olmak üzere tüm kamu araçlarının ''araç takip sistemi'' ile takip edilmesi talimatını verdi.

Vali Koca, Karaman'da göreve başladığı günden buyana kamu kaynaklarının etkin ve yerinde kullanılması, lüzumsuz harcamalardan kaçınılması konusunda büyük gayret içinde olduğunu söyledi. Yaptığı incelemelerde, özellikle İl Özel İdaresi'nin akaryakıt harcamalarının ciddi boyutta olduğunu gördüğünü ifade eden Koca, söz konusu kurumda 2012 yılının 11 ayında 3 milyon 167 bin liralık yakıt sarfiyatı olduğunu belirtti.
    
Koca, akaryakıt tasarrufu konusunda Karaman'da araç takip sisteminin uygulanmasının faydalı olacağını düşündüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:
    
''Sistemin bize maliyeti çok fazla değil. Şu anda alım yapılmadı ama 100 bin lirayı ya bulur, ya bulmaz. Bu maliyetle çok ciddi bir tasarruf yapacağımız kanaatindeyiz. Araçlar 7 gün 24 saat sürekli takip ederek, iş dışı seyahatleri önleyeceğiz. İşe başlama ve bitirme saatleri raporlanarak, iş akışı optimize edilecek. Bu şekilde kontrolü artırmış olacağız. Çalışanlarımız eğer kendi resmi görevlerinin dışında farklı bir güzergaha gidip, kamu aracıyla özel bir işini yaparsa, bunun takip edileceğini, tespit edileceğini, bunun sonucunda da hukuki bir süreçle karşı karşıya kalacaklarının bilincinde olacaklar.''
    
Araç takip sistemi ile yakıtta ciddi tasarruf sağlayacaklarına inandığını vurgulayan Koca, sistemin bir diğer faydasının da hız limitlerine uyulup uymadığının kontrol edilebilmesi olduğunu bildirdi.
    
Sistemin faaliyete geçirilebilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını, kısa bir süre içerisinde İl Özel İdaresi'nin bu sisteme kavuşacağını aktaran Koca, sistemin uygulanmadığı kamu kurumlarının da zaman içinde araç takip sistemine geçeceğini vurguladı.
    
     -Makam aracına da ''araç takip sistemi'' taktıracak-
    
Sistemin, işini doğru yapanların iftiralar karşısında kendilerini aklamasına da katkı sağlayacağını vurgulayan Koca, şöyle konuştu:
    
''Geçtiğimiz günlerde bir kamu kuruluşumuzla ilgili bir şikayet geldi. İl müdürümüz kendisinden gayet emindi. Bu il müdürünün oğlunun, il sınırları dışında kamu aracıyla seyahat yaptığına dair bir iddia vardı. Müdürümüz şikayetçiye 'ben o gün, o saatte, o aracın nerede olduğunu size ispatlayabilirim. Araçlarımızda takip sistemi var. Buyurun size belgeler' dedi. Şimdi kendisine iftira atan o kişi hakkında tazminat davası açma peşinde. Bu sisteme tüm araçlar dahil olacak. Benim aracım da bunun içinde. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Çünkü eğer benim aracım sisteme dahil olmazsa, bir başkası 'benimki de olmasın' diyebilir. Ben önce kendim örnek olmalıyım.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.