Vali’den, Sendika Başkanlarına Yeniden Değerlendirme Sözü

Vali’den, Sendika Başkanlarına Yeniden Değerlendirme Sözü

Kayseri’de okul müdürlerinin görevden alınmasının ardından alanlara inen eğitim sendikalarının başkanları, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile görüştü. Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Vali Düzgün’ün kendilerini...

Kayseri’de okul müdürlerinin görevden alınmasının ardından alanlara inen eğitim sendikalarının başkanları, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile görüştü. Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Vali Düzgün’ün kendilerini samimi bir şekilde karşıladığını belirterek, “Valimiz Orhan Düzgün, bizlere, durumu gözden geçireceğini söyledi. Sorunun yönetmelikten mi yoksa valilikten mi kaynaklı olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak.” dedi.

Eğitimcilerin eylemleri devam ediyor. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri, tekrar valilik önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması öncesi valilik binasının önüne çadır kurmak isteyen sendika üyelerine polis izin vermedi. Açıklama yapan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, “Bir haftadır yaptığımız eylemler devam ediyor. Bugün sayın valimiz ile görüşeceğiz. Ama halen İl Milli Eğitim Müdürü'nden bir ses yok. İl Milli Eğitim Müdürü herhalde birkaç okulda boş kalan yerlere atama yapmakla meşguldür. Yada efendilerinden konu ile ilgili talimat alıyordur. Öte yandan, yapılan kıyım ile ilgili valimize bilgiler vereceğiz. Okul müdürlerinin görevden alınması ile ilgili bire bir ilişkisi olan şube müdürlerine idari soruşturma açılabilmesi için valimize dilekçe de sunacağız.” diye konuştu.

Daha sonra Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Aktif Eğitimciler Sendikası adına bir basın açıklama yapan Eğitim-Sen eski Başkanı Sedat Ünsal, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan uygulama ile birçok müdür ve müdür yardımcıları görevinden edilmiştir. Kocasinan, Melikgazi, Hacılar ve İncesu ilçelerinde boş kadro kalmamıştır. Yaklaşık 150 okul müdürü ilçelere ve köylere sürgün edilmek isteniyor. Biz biliyoruz ki kesinlikle bu uygulama yargıdan dönecektir. Bu tür uygulamalar bizleri yıldıramaz. Biz nasıl mücadelemizi bu alanda verdiysek vermeye de devam edeceğiz. Biz eğitimciler buradan valiyi, İl Milli Eğitim Müdürü'nü ve şube müdürlerini uyarıyoruz. Bu yapılan haksızlığın hesabını mutlaka sorarız. Bu bir sürgündür. Bu bir eziyettir.” ifadelerine yer verdi.

Temel eğitimden ortaöğretime geçiş, anaokullarına ve ilköğretim okullarına yapılacak olan kayıtlarda bir çıkmazın yaşandığını ifade eden Ünsal, “Yapılması gereken kayıtlar yapılamıyor. İşlemler durmuş durumda. Çünkü okullarda müdür ve müdür yardımcıları kalmadı. Ülkenin eğitimi ile bu kadar oynanmaz. Türkiye'de nerede olursa olsun 'mülakat' ya da 'sözlü sınav' kelimelerinin tek karşılığının 'torpil' olduğunu ilkokul çağındaki çocuklar bile bilmektedir. Daha önce girdikleri sınavlarla müdür olan çok sayıda okul müdürü, MEB'de görev alan ve tamamına yakını 'siyasal kadro' olarak atanan üst düzey yöneticilerin verdiği puanlarla değerlendirilmiş, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde siyasi referans belirlenirken, hiç kimse siyasi görüş, kimlik, mezhep, inanç ya da sendika farklılığı nedeniyle fiilen cezalandırılmamalı, değerlendirme ölçütleri tamamen objektif ve bilimsel kriterlere dayanarak belirlenmelidir. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesi sürecinde siyasi ya da sendikal referanslar değil, likayat ilkesi temel alınmalıdır. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde hiçbir baskı ve yönlendirmeye izin verilmemelidir." şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika yöneticileri Vali Orhan Düzgün ile görüştü. Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Eğitim Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın, Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret ederek, okul müdürlerinin görevden alınmamaları ile ilgili görüşmede bulundu. Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Vali Orhan Düzgün’e görevden almalar ve atamalarla ilgili durumu anlattıklarını dile getirdi.

Vali Düzgün’ün, kendilerine bir değerlendirme yapacağını söylediğini ifade eden Öztürk, “Sorunun yönetmelikten mi yoksa valilikten mi kaynaklı olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak.” diye konuştu.

Vali Düzgün’ün, samimi bir şekilde kendilerini karşıladığını belirten Öztürk, sıkıntıları dosya haline getirerek sunacaklarını söyledi. Öztürk, Milli Eğitim Müdürü ve yöneticileri hakkında idari soruşturma açılması için Vali Orhan Düzgün’e dosya sunduklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.