Uranyum Film Festivali'nde Ses Getiren Türk Filmi

Uranyum Film Festivali'nde Ses Getiren Türk Filmi

Brezilya'da düzenlenen Uluslararası Uranyum Film Festivali’nde bir Türk filmi tüm dikkatleri üzerine çekti. Yönetmenliğini Yaşar Arif Karagülle'nin yaptığı “Üstümüzden bulut geçti” adlı film, bu yıl 4.’sü düzenlenen festivalde...

Brezilya'da düzenlenen Uluslararası Uranyum Film Festivali’nde bir Türk filmi tüm dikkatleri üzerine çekti. Yönetmenliğini Yaşar Arif Karagülle'nin yaptığı “Üstümüzden bulut geçti” adlı film, bu yıl 4.’sü düzenlenen festivalde gösterime girdi. Çernobil faciasının Türkiye üzerindeki etkisini anlatan kısa film, izleyici ve organizatörlerden tam not aldı.

Dünya üzerindeki nükleer enerji hareketliliğine dikkat çekmeyi amaçlayan festivalde gösterilen filmler, kazaların yaşandığı coğrafyalarda değişen yaşam koşullarını anlatıyor. Bu yıl özellikle Japonya’daki Fukuşima santralinde meydana gelen kazanın etkilerinin anlatıldığı festivalde, 25 ülkeden 63 film gösterime girdi.

Organizatörler, nükleer santrale sahip olmayan Türkiye’den gönderilen filmde, başka bir ülkede yaşanan facianın bir diğeri üzerinde oluşturduğu etkinin çok başarılı bir şekilde işlendiğini ifade etti. Filmin ayrıca bu yönüyle diğer yapımlar arasında dikkat çektiği belirtildi.

TÜRKİYE'YE NÜKLEER SANTRAL UYARISI

Filmlerle birlikte çevre konularına duyarlı film yapımcılarını da bir araya getiren festivalde, Cihan Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan organizatörler, Türkiye'nin nükleer enerji üretimi konusundaki adımlarını daha dikkatli atması gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.

Fukuşima santralinde yaşanan tecrübeden sonra, Japon yetkililerin Türkiye'de yapılacak santralle ilgili hiçbir sorumluluğu üstlenmediklerini söyleyen Japon bir yönetmen, Türk halkını bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.