Ünye Turizmi İçin Yapılabilecek Çalışmaları Masaya Yatırdı

Ünye Turizmi İçin Yapılabilecek Çalışmaları Masaya Yatırdı

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği ve ilçedeki turizm işletmecileri 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla bir araya gelerek yeni sezonda ilçe turizmi için yapılabilecek çalışmaları masaya yatırdı.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği ve ilçedeki turizm işletmecileri 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla bir araya gelerek yeni sezonda ilçe turizmi için yapılabilecek çalışmaları masaya yatırdı.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği ve ilçedeki turizm işletmecileri İskele Restoran’da yemekli programla bir araya geldi. Dernek Başkanı Adnan Sobi, 2006 yılında kurdukları dernekle amaçlarının “Ünye’nin turizm şehri olduğunu dernek olarak daha da güçlü olarak seslendirmek ve tanıtımını yapmak, Ünye’yi geliştirmek adına işletmeleri bir çatı altında topladık. Amaçlarımızdan biri de turizm şehri olmak sadece lüks işletmelerin ya da lüks otellerin kazanılması değil, esas kazanım halkın eğitimi. Çünkü Ünye halkı turizmi sahiplenmezse bu iş olmaz. İşletmenin halkla ortaya çıkacağına inanıyoruz. Biz işletmeciler olarak şunu önemsedik, Ünye’ye geleni turist olarak değil, öncelikle misafir olarak ön plana çıkardık. Bir insan misafirini nasıl evinde onurlu şekilde ağırlarsa biz de işletmeciler olarak onurlu bir şekilde ağırladık.” dedi.

Toplantının amacına ilişkin Adnan Sobi, şu açıklamayı yaptı: “15-22 Nisan Turizm Haftası. Bu yıl dernek olarak 2 tema üzerinde durmak istiyoruz. Birincisi eğitim, çünkü halk eğitilmez ise yapılan yatırımların bir geleceği olmayacaktır; bu nedenle eğitim programlarımıza devam edeceğiz. Bunun yanında diğer hedeflerimizden birisi de çevre yolunun girişinin yeniden şekillenmesi gerektiğini önemsiyoruz. Özel araçlar oradan girdiklerinde Ünye’nin girişini kaçırıyorlar. Bu noktada şöyle bir çalışmamız olacak. Biz dernek olarak istiyoruz ki Karadeniz’e gelen insanları Ünye’ye yönlendirmek, Ünye’yi kaçırmamalarını sağlamak. Karadeniz’i yaşamak istiyorlarsa giriş kapısı olan Ünye’den geçmeleri lazım. O giriş noktasında dönüş yerlerinde sarı bandı takip ettirip Ünye yazısıyla ok işaretiyle birlikte Ünye’mize yönlendirmek adına çok ciddi bir desteği olacağını düşünüyoruz.”

Ünye turizminin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise; “Ünye’mizle ilgili ‘Orta ve Doğu Karadeniz Ünye’den başlar’ ibaresinden hareketle ve Türkiye’nin tescilli 18. eserinin Çamlık Motel olduğu bilinci çerçevesi içerisinde gelecek nesillere turizm adına neler bırakabilirizin alt yapısını hazırlamamız gerekiyor. Bununla ilgili özellikle yapmış olduğumuz çalışmalarda ilerleme kaydedebilmek adına Mimar Sinan, Ordu ve Giresun Üniversitelerimizden hocalarımızla beraber başta Kadılar Yokuşu, Bakırcılar Arastası, Hükümet Caddesi ve Çamlık olmak üzere bir tur yaparak vaat ettiğimiz eserleri Ünye’de nasıl var ederizin hazırlık çalışmalarına başladık” dedi.

Ünye’nin geçmişinde daha çok turist ağırladığını, günümüzde ise gezilip, birkaç saat durulduktan sonra ayrılan bir şehir haline geldiğini ifade eden Başkan Çamyar, “Oysa Ünye konaklanıp, kalınacak bir yer olması lazım. Bununla ilgili bizim yaptığımız çalışmaların içerisinde öncelikle geçtiğimiz dönemde Çınarsuyu’nu bir turizm merkezi olarak Kaymakamımız ve Ordu eski Valimiz Orhan Düzgün beyin ciddi katkı ve emekleri var. Biz özellikle Çamlığı ciddi manada değerlendirmek istiyoruz. Bununla ilgili orada ki ağaçlarımıza hiçbir şekilde dokunmadan bir kuyumcu titizliği ile hazırlanmış projemizi en yakın zamanda hayata geçireceğiz. Şehir merkezinde ise Kadılar Yokuşu ve Bakırcılar arastasını mutlaka turizme kazandırmamız gerekiyor. Uzun vadede oradaki Hükümet Konağının başka bir yere taşınması suretiyle Cumhuriyet Meydanını büyüterek arkadaki tarihi dokuyu gelen turistlerin beğenisine sunmamız gerekiyor. Yine Belediye binamızı oradan kaldırarak orayı büyütmeyi planlıyoruz. Bu manada Ünye’de turizmin sadece denizle, doğayla, tarihle değil köylerimizde turizmin içine almak suretiyle eko köyler inşa etmek suretiyle, yürüyüş yolları inşa etmek suretiyle bambaşka bir bakış açısı ile bakmamız gerektiğini hep ifade ettik” diye konuştu.

Ünye’nin Tanıtım Günleri adı altındaki organizasyonlara katılmakla birlikte bunun doğru bir yöntem olmadığını belirten Çamyar, “Çünkü orada sadece Ünyeli hemşerimiz geliyor, birbirimizi ağırlıyoruz. Halbuki biz Ünye’yi tanıtmaya civar illerden başlamalıyız. Başta Tokat’tan, Sivas’tan, Amasya’dan başlamak suretiyle öncelikle yakımızdaki illeri buraya, denize davet etmeliyiz. İç Anadolu bağlantı yolunun hayata geçmesi ile birlikte bunun daha işlevsellik kazanacağını düşünüyoruz. O insanlar buraya geldiğinde ise konaklayacak turizm eserlerini ortaya çıkarmak gerekiyor. Turizm gerçekten bir şehir için olmazsa olmaz” dedi.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Araştırmaları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş da markalaşmaya dikkat çekti.

Programa Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Ünye Emniyet Müdürü Ömer Akar, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve turizm işletmecilerinin katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.