Ünlü ekonomist tarih verdi! Dolar 21 liraya düşecek

Ünlü ekonomist tarih verdi! Dolar 21 liraya düşecek

Türkiye'de dolar kurunun 21 liraya düşeceğini açıklayan ünlü ekonomist herkesi şaşırttı. İşte çarpıcı açıklamalar...

Ekonomik krizin etkileriyle Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar kurunun 31 lirayı görmesine çok az kaldı. Vatandaş seçimden sonra doların yükseleceğini düşündüğü için dolar satın alıyor. Bazı ekonomistler ise bu durumun tam aksini iddia ediyor. Son olarak dünyaca ünlü kuruluşun ekonomisti olan isim ilginç bir tahmine imza attı.

dolar-94994.webp

Goldman Sachs'ın eski Başekonomisti Robin Brook çarpıcı açıklamalarda bulundu. Brook, iktidarın 21 Aralık 2021'de yapıldığı gibi dolara müdahalede bulunabileceğini duyurdu. Brooks'un yaptığı açıklamalarından sonra dolara yatırım yapan vatandaşlar ikilemde kaldı. Goldman Sachs'ın eski ekonomisti Robin Brooks, bu kes iktidarın doları bir gecede 9 lira düşüreceğini aktardı. Brooks, yaptığı açıklamada tarih vererek bu olayın ne zaman yapılabileceğini duyurdu.

dolar-adam.webp

Brooks tarafından yapılan iddialar göre iktidarın daha önce yaptığı gibi müdahale ederek 9 lira düşürecek ve Dolar 21 lira seviyelerine indirilebilir.

DOLARA MÜDAHALE YAPILACAK

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Robin Brooks, Türk lirası için doğru değerin 21 TL seviyeleri olduğunu söyleyerek ilerleyen günlerde Türkiye'de döviz kurunun tamamen serbest bırakılacağını ve bu sebeple parite üzerinde ilk aşamada yukarı yönlü ardından dasert bir düşüş hareketi olacağını belirtti. Brooks Türkiye'de Dolar'ın 21 liralara gerileyeceğini iddia etti. Söz konusu hamlenin seçimden sonra yapılabileceği iddialar arasında.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum