Ülke ekonomisini düzeltecek formül bulundu! Vatandaş varlık vergisi ödeyecek

Ülke ekonomisini düzeltecek formül bulundu! Vatandaş varlık vergisi ödeyecek

Türkiye'de ülke ekonomisini düzeltecek formül aranıyordu. Söz konusu teklif kapsamında vatandaş varlık vergisi ödeyecek. Böylece 150 milyar dolarlık bir kaynak oluşturulacak.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileri hissediliyor. Durmayan enflasyon vatandaşın canını sıkıyor. Milyonlarca insan açlık sınırında yaşamını sürdürüyor. Kötü gidişatı çözebilecek bir öneri geldi.

ADALET İÇİN SERVET VERGİSİ ŞART OLDU

Türkiye ekonomisinin köklü sorunlarına dair çözüm önerileri sunan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü ve Yazarı Vahap Munyar ile gerçekleştirdiği röportajda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Erdemoğlu, ekonomik durgunluk ve gelir dağılımındaki adaletsizliğe karşı “Servet Vergisi” uygulamasının getirilmesi gerektiğini savundu.

vergi-333.jpg

PİYASALARDA BİRÇOK SIKINTI VAR

Erdemoğlu, “Ekonomide Ramazan ve bayramı tersten yaşadık. Önce bayram yaptık, arkasından Ramazan geldi” diyerek, düşük faizli kredi politikalarının bazı kesimler için büyük karlar anlamına geldiğini, ancak bunun sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Bu süreçte, kamuda çalışan sayısının 2.5 milyondan 6 milyona yükselmesi ve SGK‘nin üzerindeki yükün artması gibi sorunlara da değindi.

vergi.webp

150 MİLYAR DOLAR BU YÖNTEMLE TOPLANABİLİR

Erdemoğlu, 6 Şubat 2023 depremlerinin yarattığı yıkım ve ekonomik açığı hatırlatarak, “Servet Vergisi” önerisini gündeme getirdi. Erdemoğlu‘nun önerisine göre, 6 milyon liranın üzerindeki varlıklara sahip kişilerden yüzde 1 oranında servet vergisi alınması ve toplanacak bu kaynağın deprem bölgesi ve Marmara Bölgesi‘ndeki kentsel dönüşüm projeleri için kullanılması planlanıyor. Bu önerinin 150 milyar dolarlık bir kaynak yaratacağı belirtiliyor.

sasa.jpgErdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu

ÖDENECEK VERGİ KİMSEYİ ZORLAMAZ

Erdemoğlu, “Yüzde 1 veya 2’lik Servet Vergisi kimseyi zorlamaz” ifadeleriyle, servet vergisinin toplumun zengin kesimi üzerinde ciddi bir mali yük oluşturmayacağını, aksine dar gelirli vatandaşların yükünü hafifletebileceğini savundu. Bahsi geçen bu teklif piyasada olumlu karşılandı. Yetkililerin harekete geçmesiyle zenginlerden varlık vergisi alınması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.