TYB’de ‘belgesel fotoğrafçılık’ konuşuldu

TYB’de ‘belgesel fotoğrafçılık’ konuşuldu

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin düzenlediği “Belgesel Fotoğraf Üzerine” konulu programda ‘belgesel fotoğrafçılık’ konuşuldu

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin düzenlediği “Belgesel Fotoğraf Üzerine” konulu programda fotoğraf sanatçıları Hakan Bahçeci, Kerim Arı, Cengiz Teksoy ve Muzaffer Temel fotoğraf teknikleri üzerine sohbet ederken çektikleri fotoğraflardan oluşan belgesel ilgiyle izlendi. Meram Belediyesi Tantavi Kültür Merkezindeki programda sanatçıların bıçak ustası Ahmet İzmirli’nin çalışma serüvenini anlattıkları bir de fotoğraf sergisi açıldı.

Hakan Bahçeci “Fotoğraf, ışıkla yazılan görsel dil. Bir yanda fizik, diğer yanda kimya, bir ucunda resim diğer ucunda sinema; 19. yüzyıl icatlarından biri fotoğraf makinesi ve onunla doğan yeni bir sanatsal arayış; fotoğraf” dedi.

Cengiz Teksoy da “İlk çekilen fotoğraflara baktığımızda insanlar genelde portrelerini çektirmişler. Yani kendinden sonraki insanlara kendilerinden bir belge kalmasını istemişler.” dedi.

Panel sırasında açılan belgesel fotoğrafçılığının teknik detaylarını anlatan Kerim Arı ise “Mekâna bakıyoruz, küçük yerler, küçük pencereler var. Kapıları doğru ışığı alamayabiliyor. Fotoğrafın oluşabilmesi için ışığın iyi olması gerekiyor” dedi.

Fotoğrafla geç tanıştığını belirten panelin son konuşmacısı Dr. Muzaffer Temel de, “Keşke yirmili yaşlarda fotoğrafla tanışsaymışım. Çünkü bundan yaklaşık on beş yıl kadar önce bir kalp krizi geçirdim ve sanıyorum tedavi olmam da en büyük etken fotoğrafla uğraşmam oldu” ifadelerini kullandı.

Belgesel fotoğraf sanatçıları Hakan Bahçeci, Kerim Arı, Muzaffer Temel ve Cengiz Teksoy’un yanı sıra testinin serüvenin anlatan belgesele konu olan Ahmet Kapçı, fotoğraflarıyla bıçağın serüvenini anlatan Abdullah İzmir ve programın hazırlayıcısı Öznur Ergün’e teşekkür beratlarını TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, TYB Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çaycı, Prof. Dr. Ahmet Alkan, Prof. Dr. Haşim Karpuz, TYB Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Yaramış ve Ali Saçıkara takdim etti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.