Türklerin öncelikli tercihi olan giyim markası iflas etti! 10 bin çalışan işsiz kaldı

Türklerin öncelikli tercihi olan giyim markası iflas etti! 10 bin çalışan işsiz kaldı

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik krizin şiddeti arttı. Son olarak 10 bin kişiyi istihdam eden giyim markası resmen iflas etti. Türk vatandaşlarının öncelikli tercihi olan markanın iflası herkesi şaşırttı.

Küresel ekonomik krizin etkileri arttı. Son aylarda dünya büyük bir krizle boğuşuyor. Dünya genelinde faaliyet gösteren bankaların faiz oranlarını artırması durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Perşembe günü TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) faiz kararını açıkladı.

iflas-1.jpeg

Ülkedeki politika faizi son kararla birlikte yüzde 50'ye yükseltildi. Bu da bankaların kredi faiz oranlarını daha da yükseltmesi anlamına geliyor. Kredi ile ayakta duran işletmeler ise bu durumdan olumsuz etkileniyor.

giyim-2.jpg

Son aylarda Türkiye'de iflas eden işletme sayısının artmasının en başlıca gerekçesi faiz oranları. Peki sadece Türkiye ekonomisinde mi sorun yaşanıyor? Bu sorunun cevabı hayır.

giyim-1.jpg

Türkiye kadar olmasa da birçok Avrupa ülkesinde ekonomik kriz var. Son yıllarda Almanya'da onlarca firmanın iflas etmesi bunu doğruluyor. Almanya'da yaşayan milyonlarca Türkün de öncelikli tercihi olan dev giyim markasının iflası herkesi şaşırttı.

giyim-3.webp

Ülke genelinde binlerce mağazası bulunan Peek & Cloppenburg'un iflas başvurusu kabul edildi. Böylece dev firma resmen iflas etmiş oldu. Söz konusu firmanın 10 bin civarında çalışanı ise bu karardan dolayı işsiz kaldı. İflasın gerekçesi olarak giyim sektörüne azalan talep gösterildi.

Kaynak:Haber Merkezi