Türkiye'nin meşhur ayakkabı fabrikası iflas etti! Patron 5 metrelik atölyede çalışmaya başladı

Türkiye'nin meşhur ayakkabı fabrikası iflas etti! Patron 5 metrelik atölyede çalışmaya başladı

Türkiye ekonomisini özetleyen bir iflas hikayesi ortaya çıktı. Türkiye'nin en büyük ayakkabı üreticilerinden biriyken iflas eden isim şimdi 5 metrekarelik atölyede çalışıyor. Güven Söylemez, "Her şey para değildir. Önemli olan hayata tutunmaktır" dedi.

Türkiye ekonomisindeki durumu özetleyen bir iflas hikayesi ortaya çıktı. Küresel ekonomik kriz ülkede binlerce kişinin işini kaybetmesine neden oldu. Dünyada birçok ülke krizlerden etkileniyor ancak her dönem Türkiye bu krizlerden en çok etkilenen ülkelerden birisi oluyor.

iflas-747744.jpeg

2001 YILINDA YAŞANAN KRİZDE KİMLER İFLAS ETTİ?

2001 yılında yaşanan ekonomik kriz gibi pandemi sonrası yaşanan kriz büyüklü küçüklü binlerce firmanın iflas etmesine neden oldu. Son zamanlarda artan konkordato ve iflas ilanları bu durumu kanıtlar nitelikte. Peki 2001 yılında yaşanan krizde kimler iflas etti? Durumu özetleyen bir yaşam öyküsünü sizler için derledik.

ayakkabi-6.jpg

TÜRKİYE'DE BANT SİSTEMİYLE ÜRETİM YAPAN İLK FABRİKALARDAN BİRİSİYDİ

Ankara'da 1973 yılında ayakkabı imalat ve tamirat sektöründe çırak olarak işe başlayan Güven Söylemez, başına gelenleri anlattı. 1980 yılında babasıyla birlikte büyük bir fabrika kuran Söylemez, 130 kişiyi istihdam ediyordu. Türkiye'de bant sistemiyle üretim yapan ilk atölyelerden birini kuran Söylemez, ekonomik kriz nedeniyle iflas etti.

ayakkabi-imalat-3.jpg

GÜVEN SÖYLEMEZ: ARKADAŞLARIMIN ÇOĞU İFLAS ETTİ

Söylemez, "1999 yılından 2001'e kadar olan yıllarda birtakım zorluklarla karşılaştık. O yıllar bizim için çok zor geçti. Ekonomik krizin etkisini kaldıramadık, benim yaş grubumdaki arkadaşlarımın çoğu iflas etti" sözleriyle durumu özetledi.

ayakkabi-imalat.jpg

İFLAS ETSE DE HAYATA SIMSIKI TUTUNDU

Ekonomik krizden sonra tüm mal varlığı kaybeden Güven Söylemez hayata sımsıkı tutundu. Uzun yıllar Kayseri'de çalışan Söylemez 2019 yılında Nevşehir'de 5 metrekarelik atölye açtı. Dükkanında ayakkabı imalatı ve tamiratı yapan Söylemez, "İnsan yaşamı boyunca çeşitli evrelerden geçebilir. Hayattan yılmamak en önemlisi. Para her şey değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum