Türkiye'nin en bilindik beyaz eşya markasından dev hamle! İngiliz firmayı satın aldı

Türkiye'nin en bilindik beyaz eşya markasından dev hamle! İngiliz firmayı satın aldı

Ekonomik gelişmelerdeki değişime bağlı olarak firmalar arasında satışlar ve satın almalar devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin beyaz eşya devi Arçelik, İngiliz firmayı satın alma kararı aldı.

Ekonomik gelişmeleri vatandaş yakından takip ediyor. Son zamanlarda krize bağlı olarak birçok Türk firması yabancılara satıldı. Bazıları ise konkordato ilan etti. Bu olumsuz gelişmelerin haricinde olumlu gelişmeler de yaşanıyor. Son olarak Türkiye'nin en bilindik beyaz eşya markasında dev hamle geldi.

fibraki.jpg

İNGİLTERE REKABET KURUMU ONAY VERDİ

İngiltere'deki firmayı satın almaya karar veren Arçelik, duruma ilişkin yeni gelişmeleri paylaştı. Arçelik'in dünya devi Whirlpool'u satın almasına onay çıktı. İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu CMA'dan Arçelik ve Whirlpool anlaşmasına onay verildi.

fabrika-9449.jpg

SATIN ALMA TÜRKİYE'DE OLUMLU KARŞILANDI

CMA'in açıklamasında, Arçelik'in Whirlpool'un Avrupa'daki ev aletleri işletmelerini satın almasının rekabet sorunlarına yol açmayacağına karar verdi. Böylece dev şirketle ilgili anlaşmaya ön onay verildiği açıklandı. Bu satın alma Türkiye'de çok olumlu yankı uyandırdı. Dünyaca ünlü Türk firmasının yeni yatırımla gücüne güç katması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum