Türkiye'deki dev cam fabrikası iflas etti! Markanın ismi piyasada biliniyordu

Türkiye'deki dev cam fabrikası iflas etti! Markanın ismi piyasada biliniyordu

Küresel ekonomik krizin Türkiye'ye sıçramasıyla iflaslar arttı. Son olarak Türkiye'de bir cam fabrikası iflas etti. Bahsi geçen fabrika markasıyla piyasada biliniyordu.

Küresel ekonomik kriz dünyayı sardı. Bu krizden en etkili olan ise pandemi döneminde tedarik zincirinin kırılması. Firmalar bu sürece adapte olamadı ve değişen dengeler iflasa sürükledi. Dünya genelinde iflas eden meşhur firmalar tüm sektörleri tedirgin etti.

para-yok.webp

Bankalar hatta gayrimenkul devlerinin bile iflas etmesi aslında yeni sürece işaret ediyordu. Ekonomi uzmanları 2023 yılında başlayan iflas dalgasının 2024 yılında daha da şiddetleneceğini söylüyor.

iflas-2.webp

Türkiye'de son haftalarda iflas eden meşhur firmalar var. Konkordato ilan edip durumu kurtarmaya çalışan firmaların çoğuna ise olumlu cevap gelmiyor. Son olarak Türkiye'deki cam fabrikası iflas etti.

ekran-goruntusu-2023-12-30-170646.png

Piyasada markasıyla bilinen firmanın iflası en çok inşaat sektörünü şok etti. Özellikle pencerelerin camlarını tedarik eden firma Bursa İnegöl'de 3200 metrekare fabrikada faaliyet gösteriyordu.

ekran-goruntusu-2023-12-30-170502.png

40 çalışanı olan fabrika ekonomik krize dayanamadı ve iflas ettiğini duyurdu. İflas eden bu firmanın ismi ise Arslan Cam. Kumlama ve temperleme gibi birçok alanda faaliyet gösteren firma müşterilerin son teknoloji cihazlarla özel üretimler yapıyordu.

arslan-cam-2.jpeg

Ekonomik krizden dolayı konkordato talep eden Arslan Cam'a mahkemeden ret cevabı geldi. Bununla birlikte firmanın iflasına karar verildi. Bursa İnegöl İcra Dairesi 12/12/2023 tarihinden itibaren Arslan Ayna Cam İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında iflasın açılmasına hükmetti.

İşte o karar:

ekran-goruntusu-2023-12-30-170404.png