Türkiye'de yeni bir traktör fabrikası kuruluyor! Sahibi devletten hiç teşvik almadı

Türkiye'de yeni bir traktör fabrikası kuruluyor! Sahibi devletten hiç teşvik almadı

Türkiye'de kurulacak yeni traktör fabrikası ekonomik dünyasını heyecanlandırdı. Söz konusu fabrikasının sahibinin hiç devlet teşviki kullanmaması şaşırttı.

Ekonomik olarak zor günlerden geçen Türkiye'de nadiren de olsa olumlu gelişmeler yaşanıyor. Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak dev bir yatırım daha hayata geçiriliyor. Çocukluk hayalini gerçekleştirmek isteyen Türk iş insanı traktör fabrikası kurmaya karar verdi.

traktor-fabrikasi-2.webp

TRAKTÖR FABRİKASI KIRIKKALE'YE KURULUYOR

ekonomi.haber7.com'da yer alan habere göre, kendi tasarımları ile yaptığı üretimleri Libya, Sudan ve Gana gibi Afrika ülkelerine ihraç etmeyi başaran Keskin, ''İlk etapta çıkacak olan 50-115 beygir gücü aralığındaki traktör ve römorklarımızın bir kısmını yurt içine yeni bayiler oluşturarak bayilere, kalan kısmını ise yurt dışı ülkelere ihraç edileceğini'' söyleyerek sözlerine devam etti; ''Ürünlerin tasarımlarına başlamadan önce çiftçilerin beklentilerini göz önüne aldık. Şanzıman dişli dizilimini bizzat kendim tasarladım ve bu ürünlerimiz Avusturya Tuv’den başarıyla geçerek Tip Onay Karayolları Uygunluk Belgesini aldı. Sahadan gelmiş olmanın avantajını kullanarak ürünleri oluştururken çiftçilerimizin gözüyle bakarak ürünleri geliştiriyorum. Anadolu’nun bağrından dünyaya yol almaya devam edeceğiz. Fabrika inşaatımızı ve iç hatları kurarken her hangi bir teşvik almadan, kredi kullanmadan kendi emeklerimizle yola çıktık.'' dedi.

traktor-fabrikasi.webp

HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMİYORUZ

Yönetim İstanbul’dan üretim Keskin’den olacak şekilde emin adımlarla ilerliyoruz.
Son olarak Şimşeker, ''Her şeyi devletten beklemiyoruz fabrika inşaatımızı ve iç hatları kurarken Devletimizden her hangi bir teşvik almadan ve banka kredisi dahi kullanmadan kendi emeklerimizle yapma yolunu tercih ettik. Ülkemiz adına hayırlı olacağına inanıyorum'' dedi.

kredi-kullanmadi.webp

Türk iş insanının kendi imkanlarıyla fabrika kurması ise takdir topladı. Traktör satışı sayesinde ülkeye ciddi bir döviz girdisinin sağlanması bekleniyor.

Kaynak:ekonomi.haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
57 Yorum