Türkiye'de vergilere isyan edenlere kötü haber! Herkes 10 bin TL ödeyecek

Türkiye'de vergilere isyan edenlere kötü haber! Herkes 10 bin TL ödeyecek

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak vergi oranları artırıldı. Vatandaş ödediği yüksek vergilere isyan ediyor. Son olarak herkesi 10 bin TL zarara uğratan bir gerçek ortaya çıktı.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik gelişmelerden en çok Türkiye olumsuz etkileniyor. Pandemi döneminde değişen ticari dengelere ülke ayak uyduramadı. Ekonomi yönetiminin aldığı yanlış kararların bedelini ise tüm ülke ödedi. Artan vergi oranlarına isyan eden vatandaşlara bir kötü haber daha verildi. Merkez Bankası'nın 2023 finansal bilançosunu açıklamasıyla birlikte zarar edilen ekonomik rakamlar gündeme geldi.

vergi-93939.webp

MERKEZ BANKASI 818 MİLYAR TL ZARAR ETTİ

Merkez Bankası tarafından açıklanan bilançoya göre, fark edilen zarar 818,2 milyar TL olarak gerçekleşirken, fark edilmemiş diğer kalemlerden kaynaklanan zarar da 817,8 milyar TL olarak kayıtlara geçti. Bu zararın nasıl ortaya çıktığını merak edenler için ekonomi uzmanı açıklama yaptı.

vergi.jpg

KUR KORUMALI MEVDUAT BU HALE GETİRDİ

Ekonomist Uğur Gürses, Merkez Bankası tarafından açıklanan verileri sosyal medya hesabından değerlendirdi. Gürses, "Yanlış politikaları örtülemek için uydurulan, 'çok parlak enstrüman' diye topluma anlatılan KKM'lerin yarattığı devasa zararın fotoğrafı bu" dedi. Söz konusu açıklamaya göre bu zararın nedeni kur korumalı mevduat hesapları.

VATANDAŞA 10 BİN TL OLARAK YANSIYACAK

Merkez Bankası kur koruması için para ödedi ve sonuç olarak zarar etti. Zarar olarak gözüken 818 milyar TL, Türkiye'de yaşayan 80 milyon insana bölünürse kişi başına 10 bin TL bir zarar ortaya çıkıyor. Uzmanlara göre bu zarar bir şekilde vatandaşa yansıyor. Yani kişi başı 10 bin TL vergi gibi araçlar aracılığıyla vatandaştan tahsil edilecek.

Kaynak:Haber Merkezi