Turkcell 4.5G'ye hazır

Turkcell 4.5G'ye hazır

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun “Biz dünyadaki en geniş spektruma sahibiz, dünyanın en gelişmiş altyapısını kurduk. 1 Nisan’dan 4.5G ile dünyanın en hızlı mobil interneti Turkcell’de olacak” dedi

Türkiye, dijital dönüşümün başlangıcı olarak kabul edilen 4.5G’ye geçmek için gün sayarken, Turkcell tarafından 8.’si düzenlenen “Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’ndan abonelere “Dünyanın en yüksek 4.5G hızı Turkcell’de olacak” müjdesi geldi. Dünyanın ilk kadın uzay turisti Anousheh Ansari’nin hayallerinin peşinden nasıl koştuğunu anlattığı, ünlü ekonomist Richard Dobbs’ın liderlere “Bu değişim öyle böyle değişim değil. Zırhlarınızdan kurtulun” çağrısı yaptığı ve Brad Templeton’ın “Acımasız trafik sorunu akıllı otomobillerle çözülecek” sözlerinin zihinlere kazındığı zirveye Terzioğlu’nun “1 Nisan’dan itibaren dünyanın en hızlı 4.5G hizmetini sunacağız” sözü damgasını vurdu.

BİRİM BAŞINA DATA MALİYETLERİ DÜŞECEK

Bu sene ana teması  “4.5G ile geleceğin teknolojileri ve değişim” olan zirve, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz’ün açılış konuşmasıyla başladı. 7 binden fazla kişinin dinlediği Kuruöz’ün ardından sahneye çıkan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “Gerçek Bağlantı” başlıklı sunumunda 1 Nisan için müjde verdi. Hizmete girecek 4.5G ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan Terzioğlu, “Buradan milyonlarca Turkcell abonesine sesleniyorum. 1 Nisan’dan itibaren mobil internet hızında, bir devrim yaşanacak. Dünyanın en hızlı 4.5G hizmetinden Turkcell müşterileri yararlanacak. Tabii ki hız artarken tüketicinin aklına gelen ilk konu kota oluyor. Bu konuda Turkcell’lilerin içi rahat olsun, müşterilerimiz için her türlü hazırlığı yapıyoruz. Turkcell’liler kota kullanımından dolayı sürprizlerle karşılaşmayacak, ayrıca sunacağımız yeni tekliflerde data miktarında birim başı maliyetler düşecek. Herkesin içi rahat olsun” dedi.

Türkiye’nin 4.5G’ye geçiş hazırlıklarına da değinen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Piyasadaki akıllı telefonlarla ulaşılabilecek en yüksek hızı ve en iyi deneyimi müşterilerimiz 1 Nisan’dan itibaren kullanmaya başlayabilecek. Dünyadaki en geniş spektrum Turkcell’de. Dolayısıyla güçlü altyapımız sayesinde dünyada tüketicilerin erişebileceği en iyi deneyimi biz sunacağız. Laboratuvar ortamında ulaşılabilecek teorik hızdan değil, doğrudan doğruya müşterilerimizin ceplerindeki cihazlarla erişebilecekleri ‘gerçek bağlantı’ hızından söz ediyoruz” diye konuştu. Gebze’de hizmete açılacak Türkiye’nin en büyük veri merkezinin 7 bin metrekarelik bölümünün Mayıs 2016’da tamamlanacağını da vurgulayan Terzioğlu, böylece 2018 sonunda 30 bin metrekare kapalı alana ulaşılacağını söyledi. Terzioğlu, veri merkezinin tamamlanmasıyla yurtdışında veri saklama ihtiyacının ortadan kalkacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.