Türk Halk Müziği tutkusuyla kurduğu koroyla kulakların pasını siliyor

Türk Halk Müziği tutkusuyla kurduğu koroyla kulakların pasını siliyor

Çocukluğunda ilgi duyduğu Türk Halk Müziği'ne adeta ömrünü adayan İsmet Ünsal, Kocaeli Üniversitesi akademik kadro, idari personel ve öğrencilerle kurduğu koroyla 29 yıldır şehir içi ve dışında konserler veriyor.

Görev yaptığı Kocaeli Üniversitesinde kurduğu koronun 29 yıldır şefliğini yapan İsmet Ünsal, Türk Halk Müziği'nin tanınması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunuyor.

Doğduğu Ağrı'da 14 yaşında Türk Halk Müziği'ne merak salan 63 yaşındaki Ünsal'ın bu ilgisi ilerleyen yıllarda tutkuya dönüştü.

Gençlik yıllarında Ağrı Halk Eğitim Merkezinde müzik eğitimi alan Ünsal, daha sonra memur olarak görev yaptığı bu kurumda müzik eğitimi vermeye başladı.

Ünsal, 1994 yılında tayin olduğu Kocaeli Üniversitesinde bir yıl sonra akademik kadro, idari personel ve öğrencilerden oluşan Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu Korosu'nu kurdu.

Şefliğini yaptığı koroyla 29 yıldır şehir içinde ve dışında konserler veren Ünsal, Türk Halk Müziği'nin yakından tanınması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunmanın yanı sıra öğrenci de yetiştiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.